Två första veckorna

2 veckor och 4 dagar har gått sen Alfred kom till oss och vi har det hur bra som helst. Jag kan inte riktigt fatta att för några veckor sen fanns han inte. Han känns ju som en så självklar del av vår familj. Han är supersnäll och gör sällan ljud ifrån sig, han sover mest hela dagarna och äter och bajsar där emellan, precis som det ska vara. Adrian är jättesnäll mot honom, pussar och kramas och vill gärna hålla i honom. Jag är så lyckigt lottad som har mina pojkar!
 
André började jobba idag och jag var lite nervös inför att vara ensam med pojkarna. Men det gick över förväntan och Adrian somnade klockan åtta. Alfred ligger och sover här bredvid mig och jag ska snart sova jag också. 
 
Det blir många bilder tagna <3
 

Förlossningen

Fem dagar efter BF kom han äntligen, vår lilla Alfred Stefan Sune Sohlin. Jag vaknade på morgonen den 6/7 ca 06:30 av väldigt lätta värkar. Jag behövde knappt andas mig igenom dem. Så jag klev upp, berättade för André och åt frukost i lugn och ro. Värkarna blev sedan mer och mer intensiva, men det skiljde allt mellan 10 till 5 minuter mellan dem. Vi bestämde oss i alla fall för att släppa av Adrian hos farmor och farfar och åka mot Sundsvall för en kontroll. Runt tolvtiden var vi i Sundsvall och värkarna hade ca 7 minuters mellanrum och jag var 1 cm öppen. Vi bestämde oss därför för att åka och äta lunch på Max och vänta in tätare värkar. Efter att vi hade ätit åkte vi tillbaka till sjukhuset och gick där fram och tillbaka i solen och det sa bara PANG så hade jag tre minuter mellan värkarna. Så vi gick upp till förlossningen igen för en kontroll. Klockan var då 14:00-14:30 någonting och jag var redan fem cm öppen. Vi fick ett rum och André sprang ner för att hämta väskorna i bilen. Under tiden han var borta hann jag kräkas upp hela Maxlunchen och ha några väldigt intensiva värkar. Jag stod fortfarande upp och hann ta lustgas tre gånger. André var nu tillbaka och jag står fortfarande upp när jag får en riktig krystvärk och inte kan hålla emot längre. De hjälper mig ner i sängen och tre krystvärkar senare var han ute, 15:41. Allting gick så himla fort och jag är glad att vi åkte in när vi gjorde det. Från första kontrollen,1 cm öppen, tog det bara ca 3,5 timme. Jag tycker dock att det var ganska skönt att det gick fort, så att man äntligen fick träffa honom. Han vägde 3780 gram, var 51 cm lång och hade en omkrets på 35 cm runt huvudet. Vi fick stanna på patienthotellet över natten, eftersom det inte fanns någon doktor kvar som kunde göra undersökningen man gör innan man åker hem. 
 
 
 

BF och soliga dagar

Idag är det beräknad födelse, men ingenting händer. De senaste dagarna har vi i alla fall haft det superbra. Solen har varit framme och vi har kunnat sola och bada. I torsdags var vi hemma på gården och pysslade. Jag trimmade gräset, planterade blommor, pumpade upp poolen till Adrian och så fick han sin sista möbel till sitt rum. 
 
Igår åkte vi till stugan. Både jag och Adrian premiärbadade i sjön i 16-17 grader, barnen badade och lekte och vi åt hamburgare till kvällen. Adrian var helt slut i bilen hem på kvällen så han somnade för natten där. 
 
Idag åkte vi till Kramfors och handlade kalsonger till Adrian, eftersom han är helt blöjfri nu. Han var så nöjd som fick välja vilka han ville ha. Efter det åt vi korv och glass på macken, innan vi åkte till stugan igen. Jag behövde nämligen svalka mig i sjön. Vi var där i några timmar och badade och solade. 
 
 
 

RSS 2.0