vår i vardagsrummet

Vädret var helt underbart. Jag och Antonia låg länge ute i solen medan karlarna jobbade på. Idag har det inte varit riktigt lika fint, men det är ingenting att klaga på. Jag och André veckohandlade i förmiddags, sen åkte han till jobbet. Jag själv slängde ni en sockerkaka i ugnen och bjöd ner Antonia och Philip på fika. När dom hade åkt satte jag igång med städningen, så nu luktar det gott i hela huset. Jag har bytt gardiner och lite prydnadssaker i vardagsrummet också, så nu känns det mer vårigt/somrigt. 
 
 
 
 
 

mammakläder

Igår var jag och André på Birsta, Ikea och Childrens House nästan hela dagen. Jag köpte mammakläder och så kollade vi på barnvagnar. Blev en sväng in på Ikea också där vi köpte täcke, kudde och andra nödvändigheter till barnrummet. 
 
När vi kom tillbaka till Bollsta svängde vi in hos Antonia och Stefan för att lämna av en sak. Men vi blev kvar hela kvällen. Käkade pizza och kollade på let´s dance. 
 
André har redan åkt upp till stugan för att hjälpa sin pappa med bygget. Jag åker upp senare med Antonia för att hjälpa till med städningen. 
 
Kläderna:
Svarta leggings
Beiga byxor
Vit långärmad t-shirt med mönster på ryggen
Ljusrosa blus
3 basictröjor
En randig långärmad tröja
 
 
 
 
 

ultraljud

Idag har vi vart på ultraljud och det var så himla häftigt att se det lilla livet jag har inom mig. Att få se hjärtat slå och hur vår bebis rörde på händer och fötter. Vi ska tillbaka igen om två veckor, för det visade sig att det var lite för tidigt än så länge. Men allt som hon kunde se såg bra ut.
 
 

en kväll med pojkarna

Igår bjöd jag hit Philip på fika och han blev kvar till kvällen. Jag, André och Philip gick och handlade, sen lagade dom mat. Jättegod kyckling och rotfrukter i ugn. 
 
 

friends

Solen lyser idag igen och jag kan inte vara mer än glad. Hade ett litet moment igår då jag saknade mina vänner extra mycket, det känns bra att ha så underbara vänner!
 
På kvällen igår var vi hos svärföräldrarna och åt våfflor, mumsi. Idag ska vi spackla lite i barnrummet.
 
 

Sol i hjärtat, sol i sinnet!

Jag sitter just nu ute i solen och exponerar lite av min likbleka hud. Man blir ju så otroligt glad av solen. Idag har jag beställt nya, somriga gardiner och prydnadskuddar till vardagsrummet. Tänkte lägga upp en bild på det när de har kommit och jag har bytt. Det ligger en tvätt i maskinen som jag väntar på att få hänga och så tänkte jag dra igång en storstädning. Byta i sängen, torka alla ytor, dammsuga och torka golven. 
 
 
 
 

Bump to Buzz

Jag hittade en så fin video, där killen har skrivit en låt till sitt kommande barn och fotograferat sin fru varenda dag i nio månader och klippt ihop till en superfin film.
 

Kanelbullar

Idag har André fortsatt att fixa i barnrummet och jag har bakat kanelbullar. Bjöd ner svärmor på lite fika. Ska ta en närmare bild på bullpapperet sen, det var så himla fint! 
 
Nu ska vi kolla på gladiatorerna och bara mysa, min älskling och jag.
 
 

scrapbooking

Nu på kvällen när vi kom hem började André fixa lite i barnrummet och jag började pyssla ihop en fotobok från vår resa till Teneriffa som vi gjorde sommaren 2012. 
 
 
 

Godmorgonbullar

Idag började vi dagen med en otroligt god frukost. Jag hade förberett godmorgonbullar kvällen innan, så att vi skulle få nybakat bröd till frukost. Det är supersmidigt. Man gör degen och rullar till bollar, så får dom vila i kylskåpet över natten. På morgonen penslar man de bara med ägg och slänger in i ugnen i 10 minuter. 
Senare under dagen fick vi ett meddelande om att tapeterna hade kommit, så vi hämtade dem och stannade till på dollarstore också. Vi handlade lite nödvändigheter och scrapbookingpyssel. Vi tog även en sväng förbi hos Sofie och Robin. André myste med Lovis nästan hela besöket. 
 
 
 

brio

Idag har vi köpt både en bilstol till barnet och möbler till barnrummet. Det känns superbra!
 
 

Vecka 18 (17+0)

Barnet

Fostret väger nu 250 gram, är 20 centimeter långt och har börjat lagra på sig mer fett i kroppen. Fingrar och tår börjar se mer färdiga ut och man kan ana alla de små linjer som senare kommer att bli fingeravtryck.

 

Mamma

Du kan ha ökat mellan ungefär tre och sex kilo vid det här laget. Det är helt normalt och du kommer att gå upp ännu mer. Det kan kännas konstigt om du är van vid en konstant vikt men viktökning är ett tecken på att allt är som det ska. Bli inte orolig om du tycker att du går upp för lite. En del kvinnor behöver inte gå upp så mycket i vikt för att graviditeten ska utvecklas normalt.

Många passar på att resa under graviditeten. Du kan resa som vanligt med flyg, båt, bil eller tåg. Om du är frisk finns det inga medicinska orsaker som hindrar dig från att resa, men det kan däremot kännas obekvämt och omständligt. En del flygbolag tillåter inte att gravida flyger efter en viss vecka. Det vanligaste är att man inte får flyga under graviditetens sista två månader. Att sitta still länge i bil eller flyg ökar risken förblodpropp i benet. Därför är det viktigt att du använder stödstrumpor, rör dig så mycket som möjligt samt dricker mycket vatten för att minska risken.

Förändrad hormonbalans påverkar miljön i slidan  och det är därför lättare att drabbas av svampinfektion i och runt slidan. Symtom på svampinfektion är sveda, klåda och flytningar. På apotek finns receptfri medicin mot svampinfektion.

 

 

hensvik möbelserie

Jag har hittat barnmöblerna vi vill ha i en annons på blocket. Så imorgon ska vi åka och hämta dem. Så himla bra att hitta det för en billig summa istället för att betala fullpris. Det är möbelserien hensvik från ikea som vi ska ha. En spjälsäng, en garderob och ett skåp med en skötbordsdel som man kan sätta på. Känner mig supernöjd!
 
 
 

Tapeter till barnrummet

Idag tog jag bussen in till Kramfors och gick på stan med Sofie och Lovis. Sen gick vi hem till Momma och fikade och pratade. André kom sedan och hämtade mig så att vi kunde åka och kolla på tapeter till barnrummet. Fick med oss några pärmar hem så att vi kan fundera lite till, men vi känner oss ändå ganska säkra på vad vi vill ha. Efter det åt vi på subway och hälsade sedan på Andrés föräldrar för att få råd om tapeterna. De höll med oss. 
 
 

Newbie

Man kan verkligen säga att mitt humör ändras efter väder. Igår var det så himla fint och jag var på galet bra humör! Idag har det kommit lite snö, inte alls mycket och det kommer förmodligen smälta bort snabbt. Men jag har inte alls samma känslor som igår.
 
Därför tänkte jag lägga ut bilder på lite bebiskläder från kappahl, så blir jag på bra humör igen!
 
 
 
 

En dag borta från hemmet

Jag har varit hemifrån hela dagen idag. Har varit hemma hos svärföräldrarna. Tog en promenad med Antonia, Sofie och Lovis. Sen har jag kollat på och försökt lära mig när Antonia och Stefan har tapetserat sitt vardagsrum. Vi ska ju själva tapetsera sen i barnrummet. André har börjat jobba idag också, får se hur det går med tummen. 
 
 

tacokväll

Igår var Andrés lillebror här fram till kvällen, dom spelade tv-spel och jag bjöd på mat. 
 
Idag har vi haft Robin, Sofie och Lovis här. Vi bjöd på tacos och kollade på gladiatorerna. 
 
 

utsidan av huset

 Har äntligen tagit mig i kragen och tagit kort på utsidan av huset. På baksidan och framsidan. 
 
 
 

städdag

Idag började jag och André dagen med att städa huset. André har dammsugit och skakat alla täcken, och dammsugit ur soffan. Jag har torkat alla ytor, torkat alla golven och städat toaletten. Han kan ju inte blöta ner tummen, så han fick göra de torra sakerna. Nu luktar det rent och fräscht i hela huset! 
 
 

Trädgårdsidéer

Jag sitter just nu ute i min trädgård i solen och funderar på vad jag kan fixa för fint i trädgården till sommaren. Vad vi ska ha för utemöbler och blommor osv. Blommor kanske inte är sådana saker som min pojkvän tycker är roligast att prioritera, men jag vill ha blommor. Vi kanske ska plantera någon liten bärbuske som vårat barn kan gå och smaska på när han/hon blir äldre. 
 
 
 

vecka 17 (16+0)

Känns som att jag lägger ut det här typ en gång om dagen. Går så himla fort ju. Bara två veckor kvar till ultraljudet nu också. Är lite täppt i näsan på morgonen när jag vaknar, som det står att man lätt kan bli. Men annars är det ingenting, jag mår prima!
 
 

biltvättning

Gårdagen bjöd på lite biltvättning. Vi åkte upp till Andrés föräldrar och jag tvättade bilen där. Jag passade också på att tvätta två bilar till som stod på gården, var så rastlös ändå. 
 
Idag har inte dagen bjudit på mycket. Mest att jag och André har försökt komma på vad vi ska göra. Jag vill på häxmuséet, men det är bara öppet på sommaren. Imorgon har vi nog mer att göra. Men det får ni höra om då.
 
 

frukost

Har precis ätit frukost framför tvn med min älskling som fortfarande är hemma. Han kan inte greppa någonting med handen, är lite svårt att jobba då. Vad som väntar idag återstår att se. Jag har ingen aning. 
 
 

Lax

Idag lagade jag lax med blomkål och pesto. Det är typ som ett mos, om man mixar blomkål och pesto så blir det supergott. Nu har ju inte vi en mixer, så det blev lite grötigt. Men det var gott ändå. Otroligt nyttigt är det i alla fall. Det enda onyttiga på den här tallriken är såsen. 
 
 

Trädgården

Sitter och funderar på vad man kan göra med vår trädgård i sommar. Snön har redan smält bort vid garageväggen, så egentligen skulle jag redan nu vilja ha någon stol som jag kan sitta och värma mig i .
 
                         
 
 

Vårkänslor

Idag skiner solen och det är alldeles blå himmel. Jag och André ska ut på en promenad, så att vi kommer utanför huset en stund. Ska hämta ut hans medicin också som han måste äta så att inte fingret blir infekterat!
 
Jag längtar så galet mycket till sommaren!
 
 
 
 

akuten

Då har jag varit på akuten med André. Han sågade sig i tummen på jobbet, så han fick åka upp och sy. Jag kollade självklart på, coolt att se haha. Han fick stanna hemma från jobbet nu ikväll och imorgon, så att jag får pyssla om honom lite. Blir förmodligen värre sen när bedövningen går ur! 
 
 

empati

Jag lever i princip för att hjälpa mina nära och kära. När de är ledsna eller råkar ut för nå tråkigt, eller bara vill prata. Jag har alltid varit sån. Jag kommer ihåg redan på lågstadiet när en tjej inte fick vara med och åka pulka med de andra. Då fick jag så ont i hjärtat att jag sa till dem och började bråka med tjejen som idag råkar vara en av mina bästa vänner. Jag vet att de flesta barn är sådär, vill vara ifred med bara sina vänner och ingen annan får vara med. Men jag vet inte vad det är som har gjort mig till den jag är, att jag bara inte kan stå och se på.
På högstadiet hade jag också den rollen. Vissa kallade mig lite ironiskt för mamman, just för att jag alltid försökte se till så att alla hade det bra. Och jag inser väl själv att jag kunde vara ganska tjatig, just som en mamma. Men någonstans där på vägen kanske jag faktiskt hjälpte någon. 
Det här har fortsatt och fortsätter än idag. Jag försöker hjälpa och säger vad jag tycker och många kanske tycker att jag lägger mig i eller tycker att jag är dryg. Men jag menar inte alls att vara så, jag vill bara finnas där. Det skulle vara skönt att någon gång höra att det faktiskt uppskattas och att jag är en bra person. Det är inte ofta jag får höra det. Men innerst inne vet jag att jag är det. Nu tänker jag ta en paus i min empati ohc sympati från dem som inte uppskattar. Jag ska för en gång skull tänka på mig, mitt barn, min underbara pojkvän och de som är mina riktiga vänner! 
 
 

God mat

Idag har vi bara ätit massa gott och laddat upp för mellon. Jag sov nyss i en timme för att jag fick migränflimmer. Ska nog sova lite till innan det börjar. Inte alls kul att få det just idag när det är Mello-final. 
 
 
 

Sunshine

Har vart ut på en långpromenad i finvädret med min älskling. 
 
 
 

Morbror André

Igår åkte jag och André in till Kramfors igen och hälsade på Sofie och Lovis den här gången. Tror att morbror André blev ganska fäst vid Lovis!
 
 

Bockat av lite måsten

Då har vi vart inne i Kramfors och bockat av lite måsten. Har köpt två nya bh:ar, eftersom brösten växer när man är gravid. Min förra hade blivit för liten och tror att det bidrog lite till mina stela axlar. Så nu är det skönt med nytt. Vi har också vart på dollarstore och köpt lite nödvändiga saker och fyllt på ljusförrådet. Sen åt vi på Frasses, jag åt en hamburgare och André en pizza, om det var intressant för er att veta. Vi tog en sväng förbi Andrés mormor också och sa hej. 
 
 
 

vecka 16 (15+0)

Tänk att jag har ett litet liv inuti mig som är 10 cm lång, här går det undan. Inte alls långt kvar till utraljudet nu heller!
 
 

på bättringsvägen.

Äntligen, äntligen, äntligen börjar smärtan i nacken/axlarna släppa lite. Huvudvärken har lagt sig för idag, den som i vanliga fall brukar bli värre mot kvällen. Det kanske finns ett hopp trots allt haha.
Just nu håller jag på och lagar kvällsmat. Blir fläskpannkaka, mannens önskemål. Sen kanske jag ska plocka och städa lite nu när huvudvärken har släppt. 
Imorgon ska vi in till mvc och ta mer blod. Var någon med det förra som dom ville dubbelkolla. Får hoppas att det inte är nå allvarligt. Sen får vi se vad resten av morgondagen har att erbjuda. 
 
 

avslappning

Huvudvärken beror på min extremt stela nacke. Jag har läst att ett av de bästa sätten att lära sig att slappna av på är att ta långa promenader. Att man inte ens alltid slappnar av när man sover. Så idag ska jag ta en promenad och försöka slappna av. 
 
 

huvudvärk

Igår åkte vi upp till Andrés föräldrar och stannade där hela kvällen. Fick god mat och kollade på mello. 
 
Idag är det söndag och jag har haft huvudvärk hela dagen. Jag hatar söndagar och jag hatar huvudvärk! Tänk att man någon gång skulle få slippa det. Hoppas att det är över imorgon, men skulle inte förvåna mig om jag får dras med det då också. 
 
 
 

RSS 2.0