julpyssel

Igår åkte vi redan vi ett hem till Sofie och fixade klart med gardinerna. På kvällen pysslade vi apelsiner med nejlikor. Luktade supergott. Vi lagade mat och kollade på idol och bakade pepparkakslimpa. Killarna spelade nhl, såklart. 
 
Tänk att nästa jul har jag och André ett eget hus att julpynta i, längtar så galet mycket!
 
 

en dag med svägerskan

Nu åker vi hem till Andrés syster. Tänkte hjälpa henne med lite städ och sätta upp gardiner och sånt, kan vara lite jobbigt med gravidmagen. Sen när Robin slutar jobbet åker vi alla fyra till Sollefteå :) 
 
 

julpynt

Jag fick ett ryck och blandade ihop en pepparkaksdeg som ska stå över natten och så städade jag rummet och plockade fram julsakerna. Torkade av alla ytor och dammsög. Nu slipper jag göra det i helgen, då jag ändå har ganska fullt upp. 
 
 

pepparkakslimpa

Världens godaste limpa måste jag tacka pappas fru för. Det är en pepparkakslimpa och varenda människa jag har bjudit har tyckt om den. För mig är den ett måste under december. 
 
 

snöa lite, tack?

Herregud vad det blåser ute. Det låter ibland som att huset ska blåsa bort. Och så lite regn på det också. Jag som trodde det var 1a advent i helgen. Det märks inte på vädret. Jag vill åtminstone att det ska bli lite vitt så att man får nå julkänsla. Imorgon har jag tänkt att jag ska förbereda pepparkaksdeg så att vi kan baka i helgen. 
 
 
 
 

möbler

Jag och André letade ganska noga innan vi hittade en säng och soffa som har ett rimligt pris och som är bekväma. Vi kollade på furniturebox.se och hittade både säng och soffa till ett mycket bra pris. Svärföräldarna har köpt säng därifrån, så vi vet att vi kan lita på sidan. 
 

trakasserier mot estetelever

Nej fy vad arg och ledsen jag blir när jag läser det här. http://www.dt.se/dela/1.6529899-trakasserier-mot-estetelever
 
När min årskull i somras tog studenten blev de esteter som var kvar tvingade att flytta från Haraldsboskolan till Lugnetskolan. Idag läste jag i Dalarnas Tidningar att dessa esteter är mobbade och att tjejerna får utstå sexuella trakasserier på skolan. Och jag blir så jävla förbannad. Ska man för att man vågar vara sig själv och uttrycka sin estetiska sida blir trakasserad för det? Vad är det egentligen för trångsynta och tråkiga människor som bara följer strömmen och tycker att alla ska vara likadana. Utan estetiska människor skulle de inte kunna lyssna på musik, eller kolla på film eller göra någonting som har med estet att göra! Vad vore livet utan musik, teater/film och dans? . De här är skapande människor som brinner för någonting dom älskar. Visst vet jag att esteter inte bara uttrycker sig genom sin konstart, utan också genom kläder. Men vad gör väl det? Jag är estet och jag tror aldrig att dessa elaka människor skulle kunnat gissa på det om de bara såg mig på stan. Skulle jag vara lika utsatt då, eller skulle de låta mig vara? 
 
Jag tycker synd om dessa esteter som fick lov att flytta från Haraldsboskolan. Där fick man vara den man var, utan att någon sa någonting om det. Alla var accepterade och respekterade. Jäkla skitkommun som inte kunde ha löst det här på ett bättre sätt. 
Jag känner mig lyckligt lottad som fick gå klar min gymnasietid på den bra skolan. 
 
 
 
 

vänner

Man märker ganska snabbt när man flyttar vilka vänner som man kommer ha kvar i sitt liv ändå. Jag märkte det när jag flyttade till Falun efter högstadiet. Och jag märker det nu när jag har flyttat till Bollstabruk. Jag säger inte att de vänner jag hade innan som jag tappat kontakt med är dåliga vänner, för jag vet att det är inte är lätt att hinna med allt och alla. Men det krävs liksom att båda parter anstränger sig och ringer då och då. Och framför allt att båda hälsar på varandra. Jag vet att det är jag som har flyttat, men jag hoppas ändå att mina vänner vill se hur jag har det här uppe. Jag är livrädd för att jag ska förlora kontakten med mina närmsta vänner, nu när vi försöker hitta oss själva på olika ställen i världen. Jag hoppas att vår vänskap kan klara av det. Och jag hoppas att vi inte dömmer varandra för valen vi gör i livet, utan istället stöttar varandra och kämpar med varandra istället. Vi måste testa för att hitta oss själva. 
 
Jag älskar mina vänner och jag kommer kämpa för er! <3
 
 
 
 
 
 

hus

Tänkte att jag kanske ska släppa min och älskling nyhet nu. För ett tag sen hittade vi ett hus som vi blev väldigt intresserade av. Så nu är vi mitt i ett husköp. Helt galet känns det, men jag är så himla glad. Äntligen ska vi få skapa ett hem tillsammans, jag kan inte vara lyckligare. I januari någon gång flyttar vi in. 
 
 
 

julshopping

Idag har André och jag vart och julshoppat. André klippte sig, blev superfint och jag fick tre par byxor. Jag har världens gulligaste pojkvän! 
Har slagit in de flesta av julklapparna, så snart är vi helt klara med julklappsfixet.
 

julbak

I helgen ska jag jävlar i min lilla låda baka. Är sjukt sugen på att baka någonting väldigt smarrigt, så att alla blir glada! Kanske ska börja ge mig på lite julbak.
 
 
 
 
 

mosters lilla skrutt

Det är helt galet vad jag tycker om den här ungen, saknar henne varje dag! Skulle aldrig kunna släppa henne ur mitt liv. 
 
 
 

städtokig

Ja då sätter jag igång då och städar iordning lite, eftersom min pojkvän är en sådan slarvpelle. Tur han har mig ;)
 
 

love <3

 

min barndom

Liten tjej med storasyskonen, pappa och morfar. 
 
 
Lilla jag 
 
 
Bror och systrar <3
 
 
Systrar <3
 
 
Sofia, jag och kusin Emilia. 
 
 
Jag och pappa
 
 
Mamma, jag och Andreas
 
 
Morfar, jag, mormor, mamma, Sofia, Bobbo och Andreas
 
 
Dessa otroligt fina dockskåp som pappa byggde åt oss
 
 
Pepparkaksbak med syskonen
 
 
Min fina kompis Isabelle sitter i Sofias knä på bänken med mig, mamma och Emmelie :)
 
 
Farmor, farfar och jag 
 
 
Födelsedagskalas med Emmelie och Shala
 
 
 
Här hade jag skallat en trottoarkant, så jag fick sy några stygn i bakhuvudet. 
 
 
 
 
 
 
 
 

chocolate

Choklad lär ju vara något av det godaste som finns!
 
 

luciaträning

Som sagt så är jag med som luciakandidat i Kramfors i år. Vi hade träning i söndags och igår. Vi har träning på söndag igen. Det är skönt att faktiskt ha någonting litet att göra om dagarna. 
 
 

badrumsinspo

 

Vilken är snyggast?

 

förra helgen

Nu när det är fars dag och allt kanske jag ska passa på att nämna att pappa, Karin och Emilia var här förra helgen. Jag visade dem runt i Bollsta och Kramfors och så åt i tre rätters på kvällen med hela Andrés famlij. Hade det supermysigt.
 
 
 
 
 
 

saknar en fin vän

 

sista från halloween

Här kommer lite fler bilder från halloweenpartyt. 
 
 

Vila i frid<3

Som de andra i min familj redan har skrivit så tänker man extra mycket, en helg som denna på våra nära som har gått bort. Min fina morbror. Hur skulle du sett ut idag, vilken relation skulle vi ha haft? Jag har små korta minnen från dig. Vi har kanske 10 minuter sammanlagt inspelat på dig på familjefilmerna vi har, mer är det inte. Men det jag kommer ihåg det saknar jag. Du var en fin person, det vet jag.
Imorgon ska jag åka till minneslunden och tända ett ljus för dig och vår älskade Mofi. Vila i frid <3
 
 

luciakandidat

Idag kommer pappa, Karin och Emilia till Bollsta och hälsar på. De kommer ganska sent, så det blir imorgon som vi verkligen får umgås. 
 
Snart ska jag in till Kramfors och bli fotograferad för Lucia. Antonia anmälde mig som Luciakandidat och jag blev antagen. Inte för att jag tror att jag kommer bli det, men det ska bli kul att få sjunga lite.
 
 

RSS 2.0