2014 - ett år av kärlek

Detta året har varit det bästa hittills i mitt liv. Jag fick äran att i nio månader bära på ett mirakel. Känna honom växa och röra sig i min mage. I september fick jag sedan träffa honom för första gången. Min vackra, underbara son, Adrian Juhani Maximus Sohlin. Nu vet man vad kärlek verkligen är. Den kärleken man känner till sitt barn är helt obeskrivlig. Det ska bli en ära att få dela resten av mitt liv med dig och få se dig växa som person. Det ska bli en ära att lära känna dig mer och mer varje dag. Och det är framför allt en ära att få vara din mamma. Det är dessutom en stor ära att få dela den här upplevelsen med min fina pojkvän. Jag älskar er båda nå otroligt mycket. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite nytt

Beställde nyss hem lite nytt till Adrian och en pyjamas till mig :)
 
 
 

Ångest

Adrian var jättesnorig igår, supertäppt i näsan. Idag mår han bättre. Men jag hade tappat rösten imorse och hade noll energi, så jag sov till klockan 2 idag och André fick vara hemma från jobbet och ta hand om Adrian. 
Jag har lite ångest idag. Imorgon är det nyårsafton och jag skulle behöva städa, men jag får nöja mig med att plocka undan lite. Mirka och Jonte kommer hit och firar med oss, men vi får ha lite sjukstuga, för alla är sjuka förutom André och Jonte. 


förkylda

Jag och Adrian är snoriga och jag har ont i huvudet. Det har hållt på så här i 3 dagar nu, men som tur är blir Adrian bättre och bättre. Det är det som är huvudsaken. 
Jag skulle verkligen behöva städa undan hemma. På julaftonsmorgon åkte vi bara hemifrån och lämnade allt framme och sen kom vi hem med massa nya saker. Det är kaos i vårat hus. Plus att vår tvättmaskin är paj. Vet inte vad det är, men den stannar efter halva programmet och vill inte starta igen. Så jäkla irriterande, för det är inte direkt gratis att köpa en ny. Jag får väl dessutom handtvätta fram tills vi kan köpa en ny. Men det är väl livet i ett hus, alltid ska det komma någonting oväntat. 
 

Julklappar

Det här är första julen som jag inte är trött på den när den är över. Jag vill äta mer julmat och julmysa mer. Det är tur att jag har lite skinka och pepparkakslimpa kvar hemma. 
 
Här kommer bilder på Adrians julklappar som han är så nöjd med. 
 
 
 

Julen

Ja vart ska man börja? Jag har haft en helt underbar jul. 
Uppesittarkvällen spenderade vi med Mirka, Jonte och lilla Elias. De sov även kvar här och vi vaknade upp tillsammans på julaftons morgon. Jag gick upp klockan 6 och duschade och började med tomtegröten. Jag tände ljus och fixade fram tomten är far till alla barnen. Det är tradition i Andrés familj att se den på morgonen på julafton. Sen började vi fixa iordning. Jag bakade pepparkakslimpa och ris a la malta och Adrian fick på sig tomtedräkten. Sen for vi upp till svärisarna. Där blev det först fika innan Kalle Anka och sen blev jag sminkad av Sofie. Vi fixade iordning maten och hade det supermysigt resten av kvällen. Barnen fick mååånga paket och även fast Adrian somnade under paketöppningen tror jag att han är jättenöjd. Jag själv fick en ny telefon av André, en samsung 4 mini. Jag blev så glad att jag började gråta. 
 
Igår var vi hos Andrés farmor och farfar och åt julbord. Vi blev kvar ganska länge och gjorde ett quizspel. Adrian var ganska seg hela dagen och sov mest hela tiden och imorse när vi vaknade var han jättesnorig och hostade. Han fick en alvedon och har mest sovit hela dagen igen, så jag tror redan att han börjar bli bättre, vilket är jätteskönt. Idag har vi varit hos Andrés mormor och ätit julbord där. Och nu är vi hemma efter att ha varit borta sen julaftons morgon. Det ska verkligen bli skönt att få sova i sin egen säng inatt och jag är supertrött. 
 
 

Lördag hos Antonia och Stefan

I lördags var vi hos svärföräldrarna nästan hela dagen. Vi gick dit vid 11 för att killarna skulle spela bandy ute innen Philips innebandymatch. Alla i var och kollade på den. Adrian tycker att det är jätteintressant när alla springer omkring på planen. Efter matchen gick vi tillbaka till Antonia och Stefan och åt tacos. 
 
 

Snö

Nu är Andrés hela familj på väg hit på fika. Jag har tänt massvis med ljus och pepparkakslimpan står i ugnen. Jag tycker det är så himla mysigt att bjuda hem folk och få rå om dem lite. Bjuda på något gott. 
 
Det har snöat idag, vilken lycka. Jag hoppas verkligen att det ligger kvar till julafton i alla fall. Helst av allt skulle det gärna få komma lite mer.
 
Köpte så himla fina kläder till Adrian också av julklappspengarna vi fick av min mormor och morfar. Men det är en större storlek, så att han ska kunna ha det närmare våren.
 

Tidig morgon

Den här veckan har vi mest umgåtts med Mirka och Jonte. I söndags var Josefin här också hälsade på också. I tisdags var det julavslutning på öppna förskolan. Det var första gången vi var där och det var jättetrevligt och kaos med alla mammor och barn haha. Vi åt julgröt och lite annat gott, sjöng julsånger och alla barnen lekte (Inte Adrian, han tittade på hihi). Efter det var jag och Mirka helt slut. Så pojkarna tog med sig barnen och kollade på innebandy. Medan tjejerna kollade på julfilm och käkade julgodis. 
Igår var vi på babymassage med Adrian. Det var jättemysigt. Han orkade dock bara benen och magen, sen ville han stå och kolla på de andra barnen. Han är lite större än dem och blir lätt rastlös. På kvällen blev vi bjudna till Mirka och Jonte. 
Adrian väckte mig klockan 5 idag och då klev jag upp. Han somnade dock om och sov till halv 9. Snart kommer André hem från jobbet. Då får han ta hand om Adrian och jag ska storstäda, så det är fint till jul. 
 
 

somnade ifrån

Igår gick vi hem till svärföräldrarna för att killarna skulle spela bandy ute på baksidan. Vi blev kvar till kvällen och när vi kom hem tog vi det lugnt i soffan. Jag och André skulle kolla på en film, vi kom en bit in i filmen och sen skulle André kolla till Adrian och kom aldrig tillbaka där ifrån. Han somnade helt enkelt. Så jag kollade klart på filmen och sen ett avsnitt av The Originals innan jag gick och la mig. 
 
Nu har jag städat iordning lite hemma och tänt ljus, för snart får jag och Adrian besök.
 
Dog lite imorse när jag tittade mot André och Adrian, och Adrian sitter och kollar på mig och ler. Sötast i världen <3 
 

migrän

Sitter nu och kollar på svenska hjältar- galan och tänkte nog gråta en skvätt. Det gör jag varje år. Har haft migrän idag så jag sov nyss tre timmar. Och nu sover mina pojkar. 
I onsdags kom Mirka och Jonte hit på kvällen och fikade. Och igår träffade vi dem nere på stan. André skulle köpa en innebandyklubba och så åt vi lunch på subway. Efter det åkte tjejerna och barnen hem till dem och André och Jonte åkte hem till oss. Jag skulle nämligen hjälpa Mirka att baka. 
 
 
 

nattsvammel

Det är alltid så jäkla mycket tankar som går på nätterna. Just nu sitter jag och kollar på musikhjälpen. Önskar att jag hade det varje onsdag på natten, då jag har svårt att sova. Alltid viktiga ämnen att ta upp och kämpa för att uppmärksamma. Jag har själv önskat en låt och bidragit med det lilla jag har råd att bidra med. Tycker alla kan gå in och skänka en liten slant. 50 kr kan de flesta avvara. 
 
I klippet nedanför pratar Linnea om någonting som upprör henne och jag håller absolut med. Jag brukar inte vara den som uttalar mig om sånna saker. Jag var det förut, speciellt på högstadiet. Men man har alltid fått ta emot så mycket skit av att ha åsikter, så jag la liksom av. Otroligt dumt av mig. Varför ska inte jag få tycka som jag vill. Alla andra får ju tycka som de vill. Så hej jag heter Amanda och jag tycker att alla är lika mycket värda. Kvinnor, män, hetero, homo, bi, trans, svarta, vita, gula, röda, bruna. Vi är alla människor på denna jord, på samma jord och det är allas våran jord. Inte din, min eller deras. Det är vår jord. Alla ska behandlas som man själv vill bli behandlad. Alla ska få ha sina kroppar ifred. Som en kompis mamma brukar säga "Jag ska kunna gå på stan naken utan att en enda människa har rätt att röra min kropp". Åh herregud vad jag svamlar på. Men som sagt ta hand om varandra, visa kärlek, se positivt på livet och klaga inte så jäkla mycket. Vi har det bättre än många andra. 
 
Jag sitter i sängen och tittar ner på min sovande son och känner att jag vill uppfostra honom till den personen jag beskriver där uppe. Jag vet att det är en otrolig utmaning att vara förälder och otroligt svårt att alltid följa de råd man själv ger. Alla gör vi misstag, men det positiva är att man lär sig utav dem. Jag tror att det viktigaste här i livet är kärlek, kärlek och åter kärlek. På sidan av det behöver man rutiner och regler. Nu vet ju jag att barn gör som föräldrar gör och inte som de säger. Så vi får helt enkelt bete oss och agera som bra föredömen. 
 
Ja nu ska jag väl sluta svamla och ber er titta på klippet nedanför, blev lite rörd faktiskt! #mh14
 
 

Mammig

Idag har Adrian varit väldigt mammig. Så vi har mest kramats i soffan framför musikhjälpen. Det blev en promenad med Mirka och Elias också. Nu sitter jag i soffan och dricker glögg och väntar på att André ska sluta. Då blir det veckohandling. 
 
 
 
 

Gurglande skratt

Jag har nyss tagit en varm dusch och sitter nu i sängen med hög musik i öronen och fikar julfika och dricker glögg. Jag önskar så himla mycket att jag hade haft ett badkar att krypa ner i och göra samma sak, musik, fika och glögg. Men sängen får duga den också.
 
I helgen har som sagt mamma och Vera varit här. På kvällarna har vi legat i soffan och gottat oss och i lördags på dagen var vi på Philips innebandymatch. Efter matchen bjöd Antonia och Stefan med oss hem till dem. Så killarna spelade bandy på baksidan och sen fikade vi. Igår åkte mamma och Vera hem efter en mysig helg och jag och Adrian följde med svärföräldrarna till kyrkan på luciakröning. Jag var ju med förra året och ville se i år och det är ju så himla fint. 
 
Idag har jag varit ute på promenad med Mirka och Elias. Efter det gick vi hem till Mirka och umgicks. Jag blev bjuden på lunch och ingen av pojkarna ville sova, fast dom var supertrötta. Istället fick Mirka Adrian att skratta för första gången. Ett sånt där gulligt gurglande skratt <3 
 
 
 
 
 

Julbak och julmys med fina vänner

Igår tog André med sig Adrian för att hämta Sofie och Lovis. Det var första gången sen i slutet av augusti som jag var ensam hemma. Så jag passade på att vara galen och springa runt och skriksjunga och dansa satan. Måste sett helt galet ut, men är man ensam så är man. 
När de kom tillbaka från Kramfors väntade vi in Mirka, Jonte, Elias och Robin. Sen käkade vi pizza och efter det bakade vi tjejer pepparkakor, medan killarna spelade tv-spel och höll koll på barnen. Det var verkligen en av de roligaste kvällarna på länge. Det var längesen jag skrattade så mycket. Det är så underbart skönt att ha träffat så bra människor här uppe. Annars vet jag inte vad jag skulle gjort. Så roligt att våra barn är i samma ålder också. Eller ja, Adrian är ju lite mindre än de andra två galningarna. Men han kommer nog ifatt snabbare än vad vi tror. 
 
Just nu sitter jag och väntar på mamma och Vera som kommer hit över helgen. Jag ska pyssla om dem och mata dem med allt julgodis jag har bakat. Mamma tjatar ju alltid om att det är så tråkigt att vi bor långt ifrån varandra, för att hon vill fika allt jag bakar haha. 
 
 

Nojig

Ja jag tar väl och nattbloggar då. Vet egentligen inte vad jag ska skriva om. Livet, I guess.
Sen jag blev mamma har verkligen allt förändrats. Man har ansvar för ett annat liv och tänker inte längre på sig själv i första hand. Jag har aldrig riktigt varit en nojig person. Men just nu är jag mer nojig än någonsin. Ligger på kvällen och lyssnar efter minsta lilla ljud, för jag har hela tiden känslan av att någonting dåligt ska hända. Det här är skitjobbigt, för jag kan inte sova. Det är väl därför jag sitter uppe nu klockan tre på natten, är inte trött alls. Jag går hela tiden igenom senarion i mitt huvud om något skulle hända och vad jag skulle göra då. Och min enda tanke är hur jag på bästa sätt skulle skydda Adrian. Är detta normalt? Kommer det att vara så här resten av livet nu? Visst vet jag väl att man alltid kommer vilja sitt barns bästa och oroa sig. Men jag trodde mer att det skulle handla om dom ramlar och slår sig osv. Inte att andra människor skulle vilka skada dem. Kommer jag aldrig kunna sova lugnt och fridfullt igen? Vissa nätter är värre än andra. Som nu inatt. Varför kan inte folk ge fan i andras saker, så att man kan få känna sig säker i sitt eget hem.
 
 

spruta

Idag har vi varit på BVC och Adrian har fått sin tremånadersspruta. Det gick jättebra och han var så duktig. Grinade bara en liten stund. Nu är det bara att vänta och se hur kvällen blir, om han får nå feber eller inte. 
Själv ska jag städa iordning lite. Mamma och Vera kommer hit i helgen så jag måste plocka i gästrummet och städa det. Imorgon ska vi ju ha julbak så jag ska göra iordning en pepparkaksdeg ikväll också. 

Julpynt

Idag har jag haft besök av Mirka och Elias. Vi har fikat julfika och druckit kaffe. Elias har busat på golvet och tagit Adrians napp och Adrian har varit lika allvarlig som vanligt haha.  
 
Här har ni bättre bilder på julpyntet. 
 

Morgonmys

Här sitter jag och dricker morgonkaffet och äter knäckemacka. Tänkte kliva upp klockan sju och kolla på julkalendern, men var lite för seg för det. Får kolla på den nu istället. Det är kallt i huset. Så måste ut i garaget och hämta ved också, men gruvar mig lite för det. 
Jag ska i fortsättningen försöka gå upp vid den här tiden. Adrian har börjat somna så sent för natten, så måste vända om det för honom. Det är dessutom så himla mysigt att kliva upp när det är mörkt. Då kan man tända granen och ljus och bara mysa. 
 
Only for you Emilia <3 
 

RSS 2.0