Hund på vift

Igår var jag hemma hos mamma och Vera hela dagen och var lite hundvakt när dom jobbade. När vi skulle ut och gå stod jag och fipplade med låset till dörren och var inte riktigt med på vad hunden gjorde. Hon rycker till och jag tappar kopplet. Det roligaste var att hunden inser verkligen att hon är lös, så hon tittar lite snett på mig och börjar sedan trippa iväg längs gatan. Jag var skräckslagen, men låtsas istället som att jag är ute och går med henne och när hon saktar in får jag kasta mig över henne. Allt gick i alla fall bra haha. 
 
På eftermiddagen åkte jag till Sofia och Evelina. Jag och Sofia hämtade Evelina från dagis och hon blev så överraskad att jag var med, så hon skrek "moster, moster, moster". Vi gick sedan och handlade jordgubbar som vi fikade i solen på balkongen. Lillskruttan fick sen bada och innan jag skulle åka myste hon i mitt knä framför lilla sjöjungfrun. Jag blir lite ledsen och tar verkligen illa vid mig när en liten 4-åring säger att jag har varit där för lite, hon förstår ju inte som de vuxna varför jag är borta så länge. Vi har i alla fall berättat för henne nu att de ska komma upp till mig och André i sommar och det verkar hon glad för. 
 
Idag åker jag äntligen hem till mig älskling!
 
 
 
 

Allergi + graviditet = ingen bra kombination!

Jag sitter här och är irriterad över hur sjukvården inte verkar ha koll på någonting. Jag är otroligt pollen och pälsdjurs-allergisk och på nyheterna säger dom att det inte har varit så här illa pollen på tjugo år. Dessutom är jag gravid och det tar otroligt mycket på krafterna att kämpa mot den här allergin. På alla receptfria allergitabletter som jag har läst om står det att man inte ska äta under graviditet eller rådfråga läkare. Jag skrev därför till BM och frågade hur jag skulle göra. Hon hänvisade mig då till en hälsocentral-läkare. Idag pratade jag med hälsocentralen och de sa att det tyckte att det var konstigt att hon hänvisade till dem, för det tycker dom att BM ska ha koll på. Jag fick ändå en telefontid med en läkare som ringer mig på onsdag. Jag orkar inte vänta till onsdag, för jag kan knappt gå utanför dörren som det är nu. Av det jag läser på internet om sånt som andra berättar så verkar alla läkare säga olika saker. Det verkar inte som att någon läkare  har någon koll. 
Är det någon som har varit med om samma sak, som kan berätta hur det var för er? 
 
 
 
 

family

Jag åkte till farmor och farfar i fredags och bara tog det lugnt. Det är så fridfullt och härligt vid dem. Skönt att få lite kvalitetstid med dem. 
Igår åkte jag till Hofors och sov hos Sofia och hennes pojkvän. Delade säng med Evelina och blev väckt 05.30 av ett litet tyst "mooster". Evelina fick också reda på att hon har en kusin som väntar i min mage. Hon var väldigt fundersam och frågade om han har kläder på sig i magen och så pratade hon med magen och frågade vad han gjorde. Hon är så himla söt lilla skruttan. Vi har har haft det supermysigt med en sväng på fiske med mamma, Vera, Dennis och Alice. Vi grillade korv och hade det skönt i solen. 
 
Fina farmor och farfar<3
 
 
 
 

en bra dag

Idag har jag bara njutit av livet. Har fått min efterlängtade sushi (ja, man får äta sushi när man är gravid, kolla livsmedelsverkets hemsida) och mys vid piren med Shala. Vi gick också en stund på stan. Jag köpte present till mamma och byxor till bebis. Sen följde hon med mig hem och åt grillat och chillade i solen. 
Efter det plockade Emilia upp oss, så åkte vi och åt mjukglass idag igen. 
 
Nu ska jag sova och imorgon åker jag till farmor och farfar och spenderar natten där. 
 

Första sparken

Igår gick jag hem till Shala till hennes och Alex nya lägenhet. Dom har inte riktigt fått ordning än, men det var kul att se ändå. Efter det åkte jag hem till kusinerna och var med dem till kvällen, vi premiärade med årets första mjukglass. 
Idag har varit en dryg dag, har haft sån pollenallergi att jag inte kunnat vara ute. Istället plockade Emilia upp mig efter jobbet, så att jag fick mysa med dem. Emilia har fått känna bebisens första spark också. André godkände det, även om jag från början ville att han skulle känna första sparken. Men Emilia är ju trots allt gudmor. 
 
 

Soldag vid piren

Idag åt jag god laxlunch med pappas familj. Vädret har varit helt toppen, så vi satt ute i solen mestadels och värmde oss. 
Efter det åkte jag med Issa till piren och åt glass. Har haft en supermysig dag vid vattnet och har skrattat mer än på länge. 
Vi får se vad morgondagen har att erbjuda. Jag hoppas i alla fall på liknande väder!
 
 

Discolampor

Nu kommer det ett sånt här bombinlägg. Har liksom inte tid att blogga när man har besök, vill inte direkt blogga då heller. Igår firade vi påsk. Började dagen med tårtbakning, höll på att få damp på marsipanen när jag skulle kavla ut den. Men det blev bra till slut. Sen åkte vi till stugan och fikade och myste. Jag och Emilia tog sedan en sväng till Kramfors, kikade runt lite och sen tog vi en promenad hemma i Bollsta. Sen for vi upp till svärföräldrarna för påskmiddag. Vår lilla ofödda bebis fick ett påskägg med kläder från sin farmor och farfar.
 
Idag har vi åkt bil hela dagen. Jag följde nämligen med Emilia ner till Dalarna. Emilia blev intresserad över en bil med discolampor i bakfönstret, men blev inte glad när dom vinkade in oss till sidan. Några kronor fattigare för Emilia for vi vidare. Vi svängde in en stund hos farmor och farfar på hemvägen och resten av kvällen har vi umgåtts med Emilias familj. 
 
 
 
 
 

Tapetserat

Nu så är vi på god väg att bli klara i barnrummet. Det är tapetserat och möblerna står där. Det som fattas nu är lister och lite småplock, såsom lampor, gardiner osv. Jag är supernöjd hittills. 
 
Imorgon blir det till att städa hela förmiddagen innan Emilia kommer, sen ska vi mysa satan. 
 
 

Uppe med tuppen

Uppe med tuppen idag då. Håller på och förbereder i barnrummet eftersom det ska tapetseras idag. Så himla skönt att äntligen få det gjort. Nu är det bara en dag kvar tills Minis kommer också! 
 
Tapeterna :)
 

stressad tjej

Som sagt så kommer Emilia hit i helgen och som alltid när folk ska se ens hem för första gången vill man ju visa det från sin bästa sida. Jag hoppas verkligen att allt hinner bli klart. Jag måste dessutom storskrubba gästrummet som inte har blivit städat på hundra år för att barnmöblerna står där inne. Jag ska laga lite påskmat också, är väl ingenting jättekomplicerat förutom tårtan som det är några moment på. 
 
Tror jag börjar med att städa vårat eget sovrum och vardagsrummet idag, så är den delen av huset ur vägen åtminstone. 
 
 
 

påsk i huset

Nu har jag fått in lite påsk i huset. Och på lördag ska vi äta påskmiddag med Andrés familj och Emilia. Så jag ska hjälpa till med maten, fixa lite olika saker. Kommer ut mer som det sen. 
 
 

lite bygg

Igår var svärfar här och hjälpte André med barnrummet, det är så skönt att se att det händer något. Jag har slipat lite idag så att det ska gå fortare. Vi har som mål att det ska vara så gott som klart till på fredag i alla fall. Sen om det inte blir så är det väl inte katastrof. Emilia kommer i alla fall hit på fredag och jag längtar galet mycket. 
 
 

Ett till paket

Idag fick vi paket till bebis från mormor och Vera. 
 
 
 

förkläden

Förklädena vi fick :)
 
 

Paket

Idag låg det ett paket i brevlådan från pappa och Karin. Vi fick kläder till bebisen och och förkläden till hela familjen som Karin hade sytt själv. Ett till Andre, ett till mig och ett till bebisen. 
 
 

Solen skiner

Idag tog vi en lugn promenad i solen. Behövde röra på benen lite, även fast det gjorde så galet ont. Fick se en mysig del av Bollsta som jag inte har sett innan och blev väldigt varm av solen.
 
 
 

otränad

Jag har träningsvärk i hela kroppen, kan knappt gå. Snacka om att jag är otränad. 
Igår hälsade vi på Sofie och Lovis en stund och Andrés mormor. På kvällen åkte vi upp till hans föräldrar för han skulle hjälpa dem att bära soffor. 
Jag gjorde hemmagjorda köttbullar till kvällsmat också, med stuvade makaroner. 
 
 

Hannah Graafs gravidträning

Jag vaknade klockan sju idag, men låg kvar i sängen till åtta. Jag började dagen med Hannah Graafs gravidträning. En superbra och lugn träning som passar under och efter graviditet. Jag köpte min dvd här
 och redskapen på en vanlig sportaffär. 
Jag vill att min kropp ska må bra under graviditeten och jag tror att det underlättar mycket om man försöker ha en styrka i kroppen. 
 
 
 
 

Energi av solen

Jag hade noll energi när jag vaknade idag, kände typ för att ligga i soffan hela dagen. Istället gick jag ut och satte mig med en bok i solen och pang sa det, så hade jag hur mycket energi som helst. Jag fick till och med lite färg på köpet. Nu har jag bäddat, dammat, dammsugit och torkat golvet i vårat sovrum. Jag ska fortsätta med resten av huset också. 
 
 
Vår trädgård! Jag kan inte mycket om blommor och trädgårdsarbete. Man jag ser fram emot att lära mig så att jag kan göra det fint. 
 

Baby boy

Idag var jag och André på det andra ultraljudet, eftersom förra gången var lite för tidigt. Denna gången fick vi se könet, ja man såg det klart och tydligt. Till och med jag som aldrig trodde att jag skulle kunna urskilja något på de där skärmarna. En pojke är det som vi ska få träffa i slutet av augusti. Det är jag nästan helt säker på. Och hon som gjorde ultraljudet på mig sa att hon blir förvånad om hon har fel. Jag är överlycklig! Alla andra i min närhet har ju fått flickor, så det ska bli så nytt och spännande med en pojke. Mammas lilla prins <3
 
 
 

vecka 20 (19+2)

Jag mår bra, känner fortfarande inte av så mycket. Men det är ju skönt att ha det lugnt. Jag bara väntar nu på att få känna de första rörelserna, har inte gjort det än. 
 

Noah

Filmen igår var jättebra och den blev bättre av att det var i 3D. André är inte så imponerad av 3D, men jag tycker att effekterna blir mer verkliga. Vi båda tyckte i alla fall att filmen var bra. 
 
 
 

Iväg på bio

Idag började vi dagen med en promenad i den fina vårsolen. André skulle lite fint balansera på ett räcke, det slutade med att han ramlade omkull och jag dog av skratt. 
Nu ska vi göra oss iordning och åka in till Kramfors för att kolla på Noah på bio, med Andrés favoritskådis Russel Crowe. 
 
 

pizza

Jag har haft huvudvärk nästan hela dagen. Så galet irriterande. Fick konstiga smärtor i sidan av magen också, men läste att det kan vara vanligt under graviditen med en känsla av håll. 
 
André har handlat hem pizza och köpt någonting gott till efterrätt. Jag ser fram emot en lugn kväll.
 
 
 
 

lite nytt

Nya gardiner i köket, lite annat småpyssel och årets första plockade tussilago.
 
 
 

bästa vän

Har pratat i telefon med min Minis i ca en timme och hon ger mig alltid lite ny livsglädje. Töntiga tjafs som man hade när man var yngre är helt borta nu. Kommer inte ihåg senast vi var oense om någonting. Det är så himla skönt att ha vuxit ha upp och ihop haha. Jag hoppas att alla har en sån bra och nära vän som de kan dela exakt allt med. Och när jag säger allt så menar jag allt! Min bästaste finaste vän!
 
 

pilatesboll

Idag åkte jag och André in till Kramfors en sväng. Vi köpte nya gardiner (jag behöver verkligen köpa ett strykjärn..), gardinstång, en pilatesboll och gummiträningsband. Har hittat lite övningar som är bra för gravida och de flesta är med pilatesboll, så då blev det en sån. Vi åt på subway också, jag var galet sugen och dessutom hade vi rabattkuponger. 
 
 
 
 

RSS 2.0