barnruminspiration

Nästa månad ska vi till Sundsvall och handla möbler till barnrummet. Försöker skaffa mig lite inspiration. Har länge velat ha beigebrunt och nu när jag kollar runt ser jag att det är många som har det.
 

mysdag och kinamat

André är alltid ledig på fredagar. Så idag har vi bra haft mysdag och ikväll ska vi beställa kinamat. 
 
De här fina hjärtat och cupcakeblomman fick vi av Andrés kusin här om dagen. 
 
 

ett steg närmare ett barnrum

Idag har jag och André rensat ut allt skräp från det blivade barnrummet och slängt det. Skönt att bli av med massa skit, plus att vi är ett steg närmare att få ordning där inne. Vi har också veckohandlat. Älskar att veckohandla och få hela kylskåpet fullt. Vi skriver en lista för varje vecka, vad vi ska äta varenda dag och handlar endast en gång i veckan. Det fungerar så himla bra och är dessutom skönt att slippa springa på affären varenda dag. 
 
 

semlor

Har haft en otroligt huvudvärk i två dagar, därför har jag inte orkat blogga. I förrgår var Andrés farbror med familj här och fikade och kollade på huset och igår bjöd vi hela Andrés familj på mina hembakade semlor. 
 
Emilia ville att jag skulle berätta mer om hur jag mår nu under graviditeten. Egentligen inte på något speciellt vis. Jag har inte varit illamående eller mått speciellt dåligt. Det enda är väl att jag har varit ovanligt trött och haft lite halsbränna, men inte alls mycket. Det syns inte mycket på magen heller att den har växt. Men så småningom, man får ha tålamod. Som alla andra sa så kommer det gå jättefort. 
 
 

vecka 15 (14+1)

 

lugn av att städa

Städning är verkligen en sak som lugnar ner mig och får mig på andra tankar. Jag har nog haft mycket jag har behövt skingra tankarna från nu i en vecka. Jag har städat huset tre gånger den här veckan. Och då menar jag, dammsuga, torka av alla ytor osv. Men som sagt så är det en otroligt bra avslappning för mig och positivt för André så han får ett fint hem. 
 
 

Jon Henrik - Daniels Jojk

Sitter och tittar på talang med André och blev nyss galet berörd av den här killen. Fällde en tår, eller ja några stycken.
 

Minnen

Idag satt jag och kollade igenom massa bilder och hittade några på mig och André från början på vårt förhållande. Bilder som jag aldrig har sett innan. Det värmde lite i hjärtat.
 
 

drömmar

Jag fick långtråkigt igår, så jag bakade lite till Blev drömmar den här gången. 
 
 

mellanakt

Dessa mellanakter saknar jag i melodifestivalen, lite show och bra humor. 
 
 
 

vaniljbullar

Vaniljbullarna blev hur bra som helst, är riktigt nöjd faktiskt. Det ska jag göra fler gånger :)
 

promenad i solen

Igår var vi hela kvällen hos Andrés föräldrar och firade Stefan lite i efterskott. Fick äta god tacopaj, fika och tårta, mums. 
 
Bilder från vår promenad igår och på den goda tårtan, bara för att frestas lite. 
 

Bakdag

Idag har det till skillnad från igår varit jättefint väder ute. Så jag och älskling har tagit en promenad och jag har bakat massor. Gjorde först syltbollar och just nu håller jag på med vaniljbullar. Har aldrig gjort det förut, men det var inte så svårt som jag trodde.
 
 

pissväder

Det är ett riktigt jäkla pissväder idag. Jag har inte vart ut någonting och jag tänker inte gå ut heller. Kan det bara sluta snöa ? Jag har skrubbat toaletten och köket, medan André har skottat hela uppfarten och handlat mat. Tyckte nästan lite synd om honom när han kämpade där ute med snön. Istället var det jag som fick en bukett rosor när han kom hem från affären, söte. 
Resten av kvällen ska vi bara mysa, kolla film och äta gott. 
 
 

städdag

Jag drömde alldeles hemskt inatt att André dog mitt under min förlossning. Jag vaknade av att jag låg och grät. Då var det skönt att ha en levande André i sängen att få krama. Har hört att andra har drömt mardrömshistorier om graviditeten och förlossningen när de har vart gravida. 
 
Igårkväll var vi som sagt hos svärföräldrarna och fikade lite gobullar. Fick träffa Lovis också. 
Idag ska jag och André ha städdag hade jag tänkt, vi får väl se hur mycket han kommer engagera sig ;) 
 
 

bad hair day?

Igår våldgästade jag, André och Philip deras farmor och farfar en sväng. Vi blev bjudna på mat och satt och pratade en stund. 
 
Idag har vi inte gjort mycket alls. André såg ut i håret ungefär som på bilden nedanför, så jag har klippt honom bara. Nu ligger han och vilar, är nog lite trött efter nattjobbet. Men sen ska vi upp till hans föräldrar en sväng hade vi tänkt. 
 
 

Emilia Lindholm - Gudmor

När vi skulle välja gudförälder till vårt kommande barn så visste jag direkt vilken jag ville ha och var inte så svårt att övertala André heller. Vi valde min underbara kusin Emilia. Vi har vart bästa vänner hela livet och alltid ställt upp för varandra. En gudförälder för mig är en person som ska vara en extra vuxen som vårt barn kan prata med om han/hon inte vågar prata med oss. Det ska vara en person som engagerar sig i vårt och barnets liv och inte försvinner efter bara några år. Det ska helt enkelt vara en vuxen förebild, som bryr sig och som finns där om man behöver prata. En sak som jag är säker på är att Emilia alltid kommer finnas i mitt liv och då också i barnets. 
 
En vacker, underbar och kärleksfull gudmor tror jag att du kommer vara<3
 
 

vecka 14 (13+0)

Idag går jag in i vecka 14 och månad 4. Vad fort det har gått ändå. Här är lite information från 1177.
 
Fostret har blivit sju till åtta centimeter långt, mätt från huvud till stjärt. Det har fått händer och fötter, fingrar och tår. Huden är tunn och genomskinlig, och täckt av små tunna hårstrån. Fostret kan röra sig i vattnet nu, och även göra sväljrörelser. Hos pojkfoster utvecklas prostatakörteln och sädesblåsan. Kroppsdelarna är nu så tydliga att man till och med kan se vilket kön fostret har.

Din livmoder är nu ungefär lika stor som en grapefrukt. De flesta börjar nu få en liten mage, speciellt om du har fött barn tidigare. Det beror på att livmodern kan bli mer framåttippad efter den första graviditeten och magmusklerna mer uttänjda. Den trötthet du känt i början av graviditeten kan börja avta och kanske börjar du känna dig piggare igen. Hos många gravida kan en mörk strimma, kallad Linea nigra, synas mitt på magen. Den beror antagligen på hormonella förändringar och brukar oftast blekna bort när barnet är fött, för att försvinna helt efter något år. Undvik att sola under graviditeten eftersom det är lätt att få pigmentfläckar. Bröstvårtorna och området runtomkring kan också bli mörkare.

 

 

 


Lilla Lovis

Nu har vi vart och träffat Sofie, Robin och deras lilla Lovis. Nu längtar man ju så mycket mer! 
 
'
 
 

Midnight Dare

 

Vårkänslor

Blev avundsjuk imorse när jag såg allas bilder på sol. Sen till eftermiddagen tittade den äntligen fram här också. Snön droppar från taken, det är positivt. Vill ha vår nu!
 
 

we are the world

 Jag älskar båda de här låtarna. Den första från 1985 för att den är originalet och alla extremt stora artister från då är med. Nu vet ju inte jag vilka ens hälften är, men Michael Jackson är så himla fin här. Och Bruce Springsteen är så jäkla snygg haha. Och Stevie Wonder sjunger så galet bra. 
 
Sen den nya älskar jag för att dom verkligen har fått in nutid i den och alla dagens stora artister är med. 
 
 
 

barnrummet

Söndagar är inte mina bästa dagar, som jag har sagt innan så jobbar André till på natten och det är tråkigt. Måste städa huset också, får helt enkelt bli min syssla idag. Inne i det blivande barnrummet har vi nu bara massa skräp, jag skulle behöva rensa upp det också, så att det kan slängas någon gång. Så småningom ska vi ju fixa iordning där inne. Tapetsera lite och fundera ut möbler. Jag har lite småidéer redan nu. Vet ju inte om det är en tjej eller kille än, men beiget vill jag åtminstone att det ska vara. 
 
 

barnmorskan

Igår började dagen hos barnmorskan. Har varit där en gång innan. Men det här var liksom det "riktiga" inskrivningsbesöket. Hon tog sex rör blod av mig och kollade lite andra saker. Och så fick vi en tid för ultraljudet. Ska bli så spännande!
 
Sen åkte vi upp en sväng till svärföräldrarna. Var meningen att vi bara skulle stanna en stund, men vi blev kvar hela dagen. Sofie och Robin var också där. 
 
Imorse fick vi det roliga beskedet att Sofie och Robin fick en liten flicka. Har bara sett bilder på henne än och hon är underbart söt! Grattis till er <3
 
 

två ska bli tre

Jag vet inte riktigt hur man framför någonting sånt här, hur man säger det på finast sätt. Alla mina närmsta vet redan om det och det är väl egentligen det enda som räknas. Men tänkte väl att resten också ska få veta, då det så småningom kommer synas ändå. Jag och André väntar vårt första barn tillsammans. Äntligen ska vi två blir tre, som jag har längtat. I slutet av augusti är det beräknat, så än så länge har jag lång tid kvar. Jag ska äntligen bli mamma. Ni får gärna följa graviditeten här på bloggen och så hoppas vi bara på att allting går som det ska. 
 
 

saknade vänner

Vi stannade inte bara till hos Andrés mormor igår, vi tog en sväng förbi hos hans syster och hennes pojkvän också. Blev lite filmtittande och fika. 
 
Förövrigt så saknar jag min klass nå otroligt mycket, de enda jag har träffat sen studenten är Shala och Hansson, känns konstigt. När jag tittar på bilderna från Alanya blir jag chockad över hur bra vi faktiskt hade det.
 
 
 
 
 

kycklinggryta

Nu har jag bloggat mycket idag. Vill bara lägga upp en bild på min otroligt goda kycklinggryta som jag snorde ihop. Snart ska jag och André in till Kramfors och hälsa på hans mormor. Det var så längesen så vi ville göra det nu. 
 
 

inredning

 
 

fruktsallad

 
 
 

solen skiner

Solen skiner och vädret är underbart, var precis ute på en promenad och passade på att kika in på affären. Dom sålde superfina jordgubbar, så jag köpte ett paket som jag ska äta som mellanmål. 
 
 
 

snön smälter

Idag är jag verkligen på pysselhumör. Har plockat och fixat ända sen jag vaknade. Detta är alltså en bra dag. En sak som gör den ännu lite bättre är att snön håller på och smälta. Känns ju underbart. Hoppas på att våren kommer snabbt!
 
 

pariservåfflor

Har spenderat kvällen till att baka pariservåfflor. Tänkte vänta på att älskling kommer hem halv tolv, så kan vi fika lite. Det blev äggvita över också, så jag slängde ihop lite maränger. 
 
 

mellomys

Igår hade vi Andrés föräldrar och lillebror här på besök. Vi åt tacos och kollade på melodifestivalen. Och som den Sanna Nielsen-nörd jag är så hejade jag självklart på henne. 
 
Imorse gjorde jag amerikanska pannkakor till frukost, så att jag och älskling hann mysa lite idag i alla fall. Klockan tre börjar han jobba och slutar inte förrän inatt. Jag hatar söndagar, det är så tråkigt att vara ensam på kvällen. 
 
 
 
 
 

hjärtat uppladdat av vänner

Gårdagen spenderades först med Issa och Agnes på engel. Pratade massor och fick ett fint halsband i födelsedagspresent. Sen for jag hem till Shala och kollade på mello och film. Är så underbart skönt att träffa sina vänner ibland. 
 
Emilia kom ner hit en stund på morgonen idag och pratade av sig lite, så nu hoppas jag väl att jag klarar mig ett tag utan mina fina vänner i alla fall. 
Idag drar jag vidare mot Hofors. Ska träffa mamma, Vera, Sofia och min goa systerdotter Evelina. 
 
 

RSS 2.0