sönderköttad

Bedövningen har börjat släppa nu och det gör ont som satan. Känns som om någon har köttat sönder hela min rygg.
/a

septemberkväll

Alldeles strax ska jag, mamma och Tess kolla på idol och mysa med ljus och chokladpudding.
/a

gone

Knölen är nu borta, efter fyra år på min kropp. Det var jätteläskigt för jag hörde när han klippte och skar i den. Men som sagt, nu är den i alla fall borta.
Det är tur att vi bara ska kolla på film på dansen imorgon för jag skulle ändå inte fått dansa. Då missar jag ju ingenting.
/a

kniv i nacken

Jag är ganska så väldigt trött kan jag lova. Hur ska man orka dansa nu på morgonen?
Idag ska jag skära bort knölen jag har i nacken, usch så läskigt. Ikväll efter idol ska jag lägga mig klockan nio.

/a

klassfoto

Idag tog vi klassfoto i skolan. Och min klass är tjock. Hejdå! 

Nejdå, vi käkade satan på kortet och texten under är " vilket tur att vi är dansare".
Alltså att vi inte går upp i vikt för att vi tränar flera dagar i veckan.
Här är några av korten som Amanda tog.






/a

sjuvas

Jag hatar den här äckel drama-analysen. Usch vad tråkigt det är. Vet inte vad man ska skriva eller hur jag ska formulera mig. Jag får väl göra som min kära klasskamrat sa åt mig att göra, ordbajsa lite. Fint!

Jag sitter bara och längtar tills idol börjar typ. Sara kommer hit och myser med mig då.


bild på mig och sara från påsklovet
/a

Grown Ups

Nu är jag hemkommen från bion. Jag var där med min låtsaspappa, vi vann nämligen en tävling vi hade hemma och fick gå på bio. Filmen heter Grown Ups och var asbra.
Nu ska jag sova!
ohyeah vad het jag är
/a

red

Balettlektionen idag var jätterolig. Innan jag började på skolan tänkte jag att balett skulle vara tråkigt och att man bara skulle känna sig klumpig. Men shit vad roligt det är och vi snurrade så mycket idag att jag trodde jag skulle spy.

Just nu färgar jag håret, eftersom vi har skolkort imorgon. Dessutom så var det verkligen på tiden, hade världens utväxt. Senare ska jag laga mat till familjen och sen ska jag på bio ikväll.


fett snygg kille

/a

rock´n roll

Älskar tisdagar då jag har sovmorgon. Sitter här och chillar lite med mitt morgonkaffe och ska alldeles strax klä på mig. Om ungefär en halvtimme går jag till bussen och har endast två lektioner idag.
/a

:(

Om såhär lång tid ska jag skära bort min knöl i nacken. Så himla läskigt :(
Dom ska skära i min kropp.

/a

yrrol

Hahah Isabelle nästa gång vi träffas måste vi kolla på Yrrol!
/a

glosor

Det är bra att ha flera datorer i huset. Sitter just nu framför stora datorn/tvn och kollar på idol, samtidigt som jag tränar glosor och skriver med Emilia på en av våra bärbara.
Jag har duschat nu också, så jag är äntligen fräsch igen ;)
Ett tips till er som vill plugga glosor: Gå in på Glosor.eu, skaffa er en användare och lägg till era glosor. Dom skriver de svenska orden och du svarar på de engelska. Asbra!
/a

mysse

Försov mig lite imorse, eller jag hann till skolan i tid men jag vaknade lite sent. Därför hann jag inte duscha och det är anledningen till att jag har haft mössa på mig hela dagen. Mitt hår är så sjukt äckligt, flötigt och bajs. Så jag ska duscha redan ikväll ifall jag skulle försova mig imorgon också.
/a

in school

Sitter i skolan i biblioteket med Tess och Marcus. Snart har vi engelska, efter det svenska och sedan slutar vi.
Ikväll ska jag plugga massor och vara duktig :)


Ungefär min outfit idag, förutom skorna.

/a

snygga brudar

Jag har tråkigt och är sjukt jävla hungrig, så snart ska jag äta och sen ska jag och Tess på en liten promenad.
/a

sluta väga er

Nu kommer det.
Jag tänker prata om kroppar och viktminskning. Det är ju så att väldigt många människor vill gå ner i vikt och förbättra det på sina kroppar som dom tycker är fult. Jag tycker att alla som har en våg ska slå sönder den och kasta ut den genom fönstret. Vikten är bara onödig att tänka på. Samtidigt som man tränar bygger man muskler och det gör att man inte ser hur många fettkilon man har tappat. Istället så tycker jag att man ska mäta med måttband runt magen ifall man måste göra någonting.
Men bäst av allt är om man bara ställer sig framför spegeln varenda dag och ser förvandlingen med egna ögon. Det är bara en själv som ska vara nöjd med sin kropp och jag tycker att bara man känner sig nöjd med sin kropp och tycker att man själv ser bra ut, då ska man skita i vikten och måtten.
/a

jävla korv

Min lilla kusin kallade mig för en jävla korv bara för att jag är dålig på att uppdatera. Därför kände jag att jag måste göra ett inlägg.
Igårkväll var jag en snabbis och firade en kompis som har fyllt 18. Det var trevligt, men sen drog dom på krogen så jag och Tess gick hem och kollade på Greys Anatomy. Ja, vi har börjat med det igen. Vi är nu inne på säsong 4.
Hinner inte skriva om det nu men jag har en bra sak som jag ska skriva om sedan. Ni får vänta  på det.
/a

tårtkalas

Här är en liten rolig sak om i tisdags. När jag vaknade och såg min facebook hade Tess ändrat min födelsedag. Det stod alltså att jag fyllde år den dagen, så 35 personer hade redan då klockan 8 på morgonen grattat mig. Därför ville jag och mamma retas lite så vi åkte till kupolen och köpte tårta. Tess blev självklart väldigt avundsjuk, höhö!




/a

lemon

Nu har äckliga jag krypt ner i sängen med mitt citronvatten och min underbara bok.
Efter att jag har läst en stund ska jag sova länge, länge. Ska verkligen sova ut imorgonbitti.
/a

love

Sitter just nu och kollar på Greys Anatomy, innan det kollade jag på idol och just nu älskar jag juryn. Tack för att ni skickade vidare alla mina favoriter :D



/a

busig unge

Helt slut efter sista lektionen idag, vi hade jazz och det var sjukt roligt. Svettig är man dock, men det är exakt så det ska vara!

Ikväll ska jag chilla röven av mig.


-Nej jag vill inte ha en puss!


-Ja men okej, kanske då.


-Haha lurad!

/a


soffliggarpartiet

Alltså alla människor som röstade blankt är ju lite roliga. Sitter just nu och läser igenom dem och skrattar för mig själv. Jag själv om jag fick välja av de här partierna skulle ha röstat på soffliggarpartiet ;)





/a

favoriter

Snart börjar idol och här har ni mina favoriter hittills :)






/a

sällskapa mig?

Har städat klart och duschat, tog ungefär två timmar att städa. Men det var det värt för det luktar gott i mitt rum nu.
Och om någon skulle vilja höra av sig och vilja leka med mig ikväll så skulle jag uppskatta det jättemycket! Så gör det om ni vill. Annars får jag väl bara sitta och virka på min fingervirkning.
Jag bjuder på kladdkaka om ni(AMANDA SHALA) kommer ;)




/a

no lessons

Såhär är det, åkte som vanligt till skolan idag, kommer dit, får reda på att dansen är inställd och att vi bara har datakunskap på hela dagen. Så vi letar reda på våran lärare och frågar om han kunde släppa in oss i datasalen redan då så att vi kunde göra klart det sista. Endast 35 minuter spenderades i skolan idag, så nu är jag hemma. Ska snart storstäda mitt rum och toaletten uppe. Bra att få det gjort så fort som möjligt :)



/a

tv program

Chillat p framför idol, berg flyttar in, välkommen hit och kungarna av tylösand.
Cissie är fortfarande kvar och jag också och Tess också.
Hejdå .


SAKNAR SOMMAREN

/a

idolmys

Sitter hemma hos Lydia med henne, Amanda och Emma. Dom färgar Emmas hår och jag sitter här. Snart ska jag hem och ikväll blir det idolmys med Cissie och Tess :)

/a

black

Ingen inspiration till någonting idag! Var nyss ute och sprang av mig alla känslor. Nu ska jag sova.


jag i svart hår

/a

redo för en lektion




/a


sovmorgon

Teresa är ett pucko och ändrade min födelsedag på facebook. Så jag fyller inte år idag, jag fyller år i januari :)

Här sitter jag, har sovmorgon och tänker därför äta en rejäl frukost. Mamma har kokat havregröt åt mig, jummie.
Idag ska jag dock bara ha en lektion i skolan, sen ska jag till doktorn och efter det ska jag och mamma uträtta några ärenden.



/a

sug någonting

Jimmie Åkesson, nu har du väl ändå gått lite för långt. Att sitta och säga att en musikstil kan förstöra ungdomarna, att dom blir erotiska och att man oftast hamnar i bråk tack vare musiken är ju bara så barnsligt det kan bli. Jazz är fin musik och vad fan gör det om det inte är svensk dansbandsmusik. Finns andra stilar än dansband som hör hemma i Sverige.
HÄR kan ni läsa artikeln.
/a

wannabe

Tess härmar min gamla katt. Vilken jävla wannabe.




/a

outfit

Ja men hej liksom. Här kommer ungefär den outfiten jag har på mig idag, har fixat och trixat lite med den nu bara.
/a

fredda

Alltså shit, valet.
Hela Sverige bråkar, typ. Jag vet inte varför, men jag tycker att både alliansen och de rödgröna har lite vettigt och lite dumt att säga. Vet inte riktigt vem man ska hålla på, men en sak avgör ju allt. Mona Sahlin styr Socialdemokraterna, och jag avskyr henne. Där har ni min åsikt.
/a

music and lyrics

Kollar på Music And Lyrics med Tess nu. Jag älskar Hugh Grant, så underbar!
/a

you´re the reason I come home

Jag vet inte varför, men jag har på något vis verkligen fastnat för Ron Pope. Har lyssnar igenom massvis av hans låtar nu och dom är så sjukt fina.
Här är två av mina favoriter.
/a

belönar mig själv

Som belöning till mig själv för att jag har pluggat matte i några timmar ska jag ta hand om mig litegrann. Noppa ögonbrynen och testa lite olika sminkningar, så att jag har lite olika alternativ.
Så här sitter jag redo med håret borta ur ansiktet.
/a

löv

Idag åker man tillbaka till Falun och fytusan vad jag måste plugga matte! Det ska nämligen vara klart imorgon och jag har hälften kvar, för jag har inte orkat.
Men nu ska jag hoppa i duschen och packa ner mina saker.
/a

ES1DN

Här kommer första bilden på klassen samlad, dock så saknas Hedvig och Rebecca!
Linnea, Emma, Amanda, Lydia, Johanna, Lina, Caroline, Amanda, Isabelle och jag :)
/a

trygg

Alexander kom till slut, vi gick på promenad och fikade lite. Nu sitter vi på mitt rum och han bara klagar på allting hela tiden. Man blir ju så matt på dagens ungdomar när dom aldrig är nöjda med någonting.
/a

pannacotta

Fick pannacotta till efterrätt, så sjukt jävla gott :D
Jag vill att Alexander ska höra av sig till mig nu! Puckounge, när du ser det här ringer du, OKEJ?
/a

små korta stunder

Har drömt väldigt bra drömmar inatt, man önskar liksom att det kunde vara så ibland.
Just nu sitter jag och lyssnar på väldigt härlig musik och ska snart äta.
Senare idag ska jag leka med min efterlängtade Alexander!
Hästpojken – Små korta stunder
/a

lonely

Ensam i mitt lilla rum i Ludvika, inte kul det inte. 
Men snart ska jag väl ändå sova.
vill utomlands, bilderna är från egypten 2008
/a

skön


/a

kläderna

Sitter just nu i Ludvika och tar det lugn. Hela kvällen blir faktiskt lugn för mig, ska bara mysa lite med pappa, Karin och Evelina. Dom grillar nu så snart ska vi äta.
Här är kläderna jag köpte igår:
båda är köpta på hm
/a

trötter

Nu blir det sängen och imorgon efter skolan blir det Ludvika.
Då ska ni även få se kläderna som jag köpte idag :)
/a

I´ll be your song

Idag skulle jag ha köpt en jacka som jag har spanat in. Men jag hittade den inte, så det blev lite annat istället.

Nu har familjen ätit kvällsmat och sen blir det idol :D



/a


datakunskap

Har datakunskap nu, men ingen lärare. Så vi chillar lite p.
Sen har vi lunch och efter det teater, sedan slutar vi klockan 2. Awesome!



/a


nu drar jag



/a

prutt

Sitter och äter frukost och shit vad gasig i magen jag är. Kanske inte så intressant information, men det här är fan hysteriskt :O
Har dans första lektionen idag och man får väl se upp så att det inte kommer en liten fis.

Efter skolan drar jag på stan med syster, så vi hörs efter det :D



/

saknar dig

Tiden läker inga sår och det som inte dödar stärker inte heller. 
Och så länge man landar på sina fötter klarar man sig inte.
Och det finns inga kläder som tål det dåliga väder du och jag haft så länge nu,
och det känns som om jag har ett litet privat jävla moln över mig som följer mig vart jag än går. 
Och jag älskar dig men fan vad vi håller på.

Satan vad ont det gör, när du sårar mig som bara du kan. 
Du känner varje skrymsle, varje vrå av mitt hjärta och du missar inte en chans att ta igen för allt.
Dom som säger att tiden läker alla sår, dom ljuger.

Vi smyger omkring på tå, livrädda för att störa.
Vi har tappat våra ord och när vi väl hittar dom blir dom bara kantiga och fel.
All skit som kommer ur min mun jag menar det inte men jag måste väl ändå mena nåt? 
Och är det nu vi ska bryta upp, gå skilda vägar och sånt? 
Jag vill inte, vill inte! För jag kommer sakna dig så!


Jag saknar dig verkligen och jag vet att det alltid blir fel. Men det får vara lite så, för vi kommer alltid ha olika åsikter om allting. Det vet du, men nu får vi sluta upp med det här onödiga.

Jag älskar dig!

/a

hunden

Var precis ute på promenad med hunden, min älskade lilla hund som jag saknar hela tiden.
När man hade henne vid sig varje dag tänkte man inte på det och brydde sig liksom inte lika mycket. Men ett hus utan djur är ovant för mig, har liksom alltid haft djur. Olika sorters fåglar, sköldpaddor, katter, hamstrar, en mus, kaniner och min hund då.
Inte så roligt att gå ut med hunden precis, men att ha den i närheten är gosigt.
Mumma som liten och stor!
/a

Ludvika

Blev ingen uppdatering igår, för direkt efter skolan åkte alla dansare till Vansbro på en väldigt speciell dansföreställning. The Knots hette den och dom som gjorde den kommer från Norge.
Kom hem till Ludvika sent igårkväll och idag har jag också gjort mycket.
Jag och Amanda åkte till våran gamla skola och hälsade på. Alla lärare blev jätteglada över att se oss, vi åt även lunch med våran gamla klassföreståndare. Herrejösses vad fel det kändes att egentligen inte få vara inne på skolan som vi har gått på i 10 år.
Efteråt umgicks vi lite med Elin och sedan fikade jag med Issa. Vi hade mycket att prata om kan man säga, händer ju en del på en månad.
Nu är jag hemma hos pappa igen och ska snart fika, för min faster är också här på besök.
Ikväll åker jag hem till Falun igen.
/a

lydia

Är hemkommen från Lydia nu och det blev nog inte så mycket pluggande, men intressanta samtalsämnen kom det upp i alla fall.
Imorgon åker alla dansarna till Vansbro(?) och kollar på någon dans/teater/musik show. Och sedan far jag och Shala hem till Ludvika, gud som jag har saknat det stället.
fett snygg tjej, lilla Lydia
/a

läxor

Här far man omkring som en galning!
Efter skolan var jag och Johanna hemma hos Hedvig och pluggade, sen tog jag bussen hem , åt och nu ska jag till Lydia och plugga ännu mer. Awesome jao!

/a

snedlugg

Sitter här med mitt morgonkaffe och idag kör vi på snedlugg. Ska ju spara ut luggen nu och ndå kan jag ju börja ha den lite på sniskan :)


/a

dööö

Är hemma från Sofia nu och jag kan bara säga att jag har haft världens mensvärk hela dagen!
Jag pallar fan inte att ha det såhär. Men nu börjar det i alla fall bli bättre efter knarkande av värktabletter.
/a

blomman i mitten

Dagen har varit seg men ganska skön. Just nu kollar jag på nu eller aldrig, riktigt bra film med Morgan Freeman.
Sofia och Robert har lagt sig så jag får väl roa mig själv nu. Och jag tänker inte lägga mig än.


haha så otroligt söta vi var på min skolavslutning i sexan

/a

kladdkaka

Har varit hemma hos Sofia länge nu och fick laga mat till henne och Robert. Har även bakat en kladdkaka.
Jag är så snäll!


snygg bild från 2006

/a

äntligen helg

Nu ska jag verkligen bara vila.
Är helt slut i hela kroppen, vi dansade idag. Asroligt, men som sagt jobbigt.
Nu ska jag packa ner lite saker och sedan går jag hem till syster.

/a


massage

Jag åkte med mamma och handlade för en stund sedan och snart blir det idol, dessutom har Tess lovat mig en massage under tiden vi kollar!



/a


helt slut

Herrejösses vad trött jag är. Och det är inte tillfälligt, jag mår såhär varenda dag. Jag längtar som tusan till helgen, för då ska jag sova sova sova.
Badade ungen tidigare idag och nu sover hon äntligen.



/a

bebis

Hemma från skolan nu.
Bebisen sitter bredvid mig nu igen och hon är en riktig gosbit!



/a

en saknad

Kunde inte somna. Ligger bara och bölar.
Jag saknar mina älsklingar i Ludvika alltför mycket. Har legat och läst alla gulliga texter på avslutningshatten och kollat på alla gamla bilder ett tag nu och jag vill träffa dom nu på en gång!
På lektionerna här i Falun kan jag ibland få för mig att dom ska vara där, bara för att dom alltid har varit det. Men dom finns inte här runt omkring mig varenda dag längre och det är svårt kan jag lova.
Jag är så himla lycklig att jag faktiskt har Amanda här, vad fan skulle jag annars ha gjort?
Jag älskar er tjejer, hoppas att vi ses snart!
bilder från 2008, men jag älskar dom
/a

Mr.Bean?

Snart ska jag sova, men innan det ska jag bjuda (eller rättare sagt= tess bjuda) er på årets snyggaste bild.
NJUT!
/a

gosisnos

Nu har vi haft det gosigt kan jag lova.
/a

ängeln

Syster kom hit med min lilla ängel och åt med familjen.

Snart åker jag och Cissie och handlar, sedan blir det idol :D





/a

keep breathing

Hemkommen från skolan och jäkligt trött. Jag förstår inte hur jag kan vara så himla trött efter varje skoldag, vi gör ju ändå nästan ingenting?
Aja, här sitter jag i alla fall nu och äter en grov macka, dricker fullkornsvälling och kaffe.

Såhär såg jag ut idag :)


/a

blött hår

Börjar 10.20 idag, men första lektionen är bild och det suger!
Nu ska jag gå och blåsa håret :D




/a

idol

Jag har varit ner på affären och handlat en rakhyvel, mörk choklad och en vitamin well. Duschade nyss och rakade benen och nu ska jag lägga mig framför tvn med tända ljus och godsaker. Först blir det Two and a Half Men och sedan idol!



/a

pappa 45 år

Grattis på födelsedagen kära far :)



/a

hård koncentration

Har bara haft engelska och dans idag. Är riktigt trött nu, tack vare dansen. Saken är den att jag blir nog inte så himla trött av själva baletten, jag blir trött av att koncentrera mig så hårt.
Efter skolan gick jag på stan med Tess, Linnea och Emma. Köpte ett par örhängen som ni får se sen.

Ikväll blir det idol med mamsen och oj som jag har längtat !



/a

the night is coming

Nu är jag fett trött och ska snart sova. Innan det ska jag bara läsa igenom en engelskatext som vi har tills imorgon. Sen har jag ju sovmorgon imorgon också så det är jätteskönt. Får jag sova ut inatt.
Så natti natti på er. Hoj!
/a

lycklig

Jag är en lycklig tjej, men ni får inte veta varför :D
Sitter i köket med mamma, vi ska snart dricka kaffe och äta glass! Och jag kan alla glosor tills imorgon, visst är jag awesome. Äntligen har vi dans imorgon, längta som tusan efter att dansa.



/a


borttappat

Här sitter jag med min frukost och ska snart blåsa håret och sminka mig. Sen cyklar vi mot skolan, ja ni hörde rätt vi måste cykla. För både jag och Tess har tappat bort dom där tillfälliga lapparna man fick så att man kan åka buss. Men whatever, vi får snart våra riktiga busskort.

För en gångs skull tyckte jag faktiskt att det var gott att äta frukost. Min mage kanske börjar vänja sig vid att det ska bli proppad med mackor såhär tidigt varje morgon.



/a

segt

Seg dag idag, har bara legat hemma i mjukiskläder och pluggat lite. Imorgon far man tillbaka till skolan och slutar halv 4, så vi får se när nästa uppdatering blir av.
Fick en anonym fråga i inlägget "fin kväll" om jag och han med cigaretten är tillsammans. Och nej det är vi inte, vi är kompisar och han går i min pararellklass :)
var det jag som saknade p&l eller ?
/a

cissie gos

Jag har matte som måste göras och jag orkar inte! 
Haha är bara tre tal kvar men jag vill bara chilla idag. Jaja, jag får väl göra dom och plugga på engelskan lite snabbt, sen kommer Cissie hit och har lite söndagsmys med mig.
/a

fin kväll

Jag hade jätteroligt igår ska ni veta.
Hoffmaestro & Chraa var lika underbara som förra gången. Riktigt grymma live kan man säga att dom är. Vi såg också Vietcong Pornsurfers, Cissies brors band. Och så blev det väl lite av härliga Kapten Röd.
/a

panik

skön låt och video
/a

fräsch tjej

Nyduschad, fräsch tjej.
Ska snart börja fixa mig fin, sen ikväll blir det Granny Goes Street med brudarna.
/a

gran canaria

Jag hittar så himla fina resor till Gran Canaria och jag vill åka nuu!
/a

sjukling, dö!

Jag har faktiskt inte orkat med att blogga idag. Egentligen orkar jag inte nu heller, so don´t blame me.
Jag var som sagt hemma från skolan idag och har inte alls gjort så mycket. Har lagat mat till familjen, fattiga riddare och kantarellsoppa.
Mamma och jag kollar på film, men pausade för att jag skulle laga maten. Vi ska snart fortsätta igen.
Tess är inte hemma, hon är och bakar sushi med några kompisar och lämnar mig här ensam. Så ikväll ska jag sitta och leta utlandsresor och städa iordning rummet lite (som vanligt).
Nog tjatat om detta. Nu ska jag se film!



såhär äcklig är jag idag

/a

ljus i rummet

Nu har jag krypt ner i sängen med min lilla rosa dator. Mitt gosedjur som har funnits vid min sida i 10 år är också med. Jag har tända ljus i fönstrerna och jag ska alldeles strax sova.
Imorgon blir jag hemma från skolan igen, jag måste verkligen bli av med den här förskylningen nu. Våran danslärare sa idag att vi lätt kommer bli sjuka nu i början när vi dansar tillsammans, eftersom vi svettas så mycket tillsammans och det sprids snabbare då.
Men jaja, måste sova nu så att jag blir frisk någon gång. Puss och godnatt på er alla!
/a

marängsviss

Jag är så himla gullig. Eftersom jag bara går hemma hela tiden har jag långtråkigt och äter MYCKET. Så nu gjorde jag en jättegod efterrätt till familjen. Marängsviss blev det.
Nu ska jag och mamma kolla på film.



/a


seg i kroppen

Ska jag aldrig få bli helt frisk? Är fortfarande seg i hela kroppen, har liksom ont i musklerna och i bihålorna. Inte kul alls, för jag vill verkligen dansa.



fast jag blir lite gladare när jag får äta klappgröt :)

/a

städning

Nu har jag hållit igång och städat i ungefär två timmar. Mitt rum, toaletten och tvättat fönster. Jag är så himlans duktig och när jag väl har kommit igång kan jag inte sluta. Känner faktiskt för att göra något mer just nu.

Idag fick vi reda på att två stycken i klassen ska byta till andra skolor i Leksand och Borlänge. Riktigt tråkigt faktiskt, nu när alla har kommit så nära varandra vill vi ju inte ha in nya i klassen. Men jaja, sånt är livet.

Jag är fortfarande lite sjuk så vet inte ifall jag kommer kunna vara med så mycket på dansen imorgon. Jag hatar att vara sjuk!



/a




ready for school


/a

RSS 2.0