ultraljud

Idag åkte vi till Sollefteå. Först fikade vi på stan med Philip, sen släppte vi av honom på skolan och Adrian släppte vi av hos Antonia på hennes jobb. För jag och André skulle på ultraljud. Allting såg bra ut och det är en frisk liten pojke. Jag älskar ultraljudet då det är så skönt att få se att bebisen mår bra. Nu kan jag känna mig lugn igen. 
Under tiden var som sagt Adrian på Antonias jobb där han fick kolla på polisbilar och härja omkring. Det var en lycklig kille kan jag säga
 
 
 

Praktik och svimning

Nu har jag börjat min praktik på Bollstaskolan. Det är så himla kul att få vara ute i skolan, träffa alla barnen och se hur allt går till. Samtidigt som det är lite läskigt. Första dagen på praktiken så svimmade jag inför barnen, tro det eller ej. Jag har nu under graviditeten haft problem med yrsel, speciellt om jag har ansträngt mig på nå vis. Så efter morgonpromenaden till skolan, ville inte kroppen nå mer. Så jag bara föll ihop, i princip det första jag gjorde. Det var så himla läskigt, för jag har aldrig svimmat förut. Efter det har jag i alla fall tagit det lite lugnare efter att jag kommer till skolan och helst suttit ner ett tag. 
 
Jag är nu i vecka 18 och bebisen är ca 18 cm från huvud till fötter.Helt galet att den redan är så stor men att jag inte känner något. Har endast känt något fladder någon enstaka gång. Jag längtar tills man börjar känna på riktigt. 
 
Igår fyllde jag år och hela helgen har jag passat på att storstäda huset, som en egen födelsedagspresent till mig själv. Jag älskar ett nystädat hus. André har jobbat hela helgen, men kom hem igår strax efter sex. Då hade hans familj redan varit här ett tag och till kvällen fikade vi tårtan jag hade bakat. Av André fick jag en Moccamaster, så kul att han snappar upp vad jag vill ha. 
 
 

äntligen hemma

Efter en vecka i Sundsvall är jag äntligen hemma. Det är så skönt att få komma hem till min älsklingsgroda och kramas. När jag kom hem plockade jag bort julbelysningen i fönstren (alla andra julsaker tog jag bort för en vecka sen), sen dammsög jag, städade lite, tände en brasa och nu har jag en limpa bröd i ugnen. Så skönt tyckte jag alltså det var att komma hem, att jag ville pyssla och dona. 
I helgen tänkte jag försöka vila huvudet från skola lite iallafall. Jag ska baka till min födelsedag. Det var så längesen jag bakade, mitt stora intresse. Ska bli skönt att stå i köket och släppa tankarna en liten stund. 
 
 

sjuk hela tiden

Jag vet inte om det är graviditeten eller vad det är. Men jag har varit så himla sjuk, så himla länge. Först magsjukan i början på december, sen bara allmänt hängig med yrsel. Efter nyår fick jag migrän och huvudvärken satt i cirka en vecka. Nu har jag blivit dunderförkyld också. Jag legat i sängen nästan hela dagen och kan verkligen inte ta mig upp, har ont i hela kroppen, huvudet och halsen. Känns inge roligt att klaga, men jag är bara så jävla less på det här nu. Har innevecka i skolan nästa vecka och jag hoppas verkligen att jag mår bra. 
Kanske låter hemskt, men jag vill ha bebisen här nu och mår bra. Jag får göra det bästa av situtationen eftersom jag bara är i vecka 16. 
 
Titta på min lilla bebis, till sommaren har jag en till!
 

Början av graviditeten

Tänkte skriva av mig lite om hur början av graviditeten har varit. Jag plussade på stickan i slutet av oktober och har sen dess varit otroligt hängig. Det är jobbigt att må illa och vara konstant trött när man inte kan berätta för folk varför man mår som man mår. Jag känner att det börjar vända lite nu i alla fall, så skönt. Nu är vi inne i vecka 15, alltså 14+2. Barnet ska  vara cirka 8 centimeter mellan huvud och stjärt och 36,1% har gått av graviditeten, helt galet vad fort det går. 
 
 

2016-2017

Nu har pappa, Karin och Evelina åkt hem. Evelina fick följa med pappa och Karin upp hit för att fira nyår. Vi har mest tagit det lugnt. Varit ute på flörmiddagarna och åkt bob och rutschkana. Igår hade jag väldigt mycket att göra. Skulle laga trerätters, lunch och fixa lite annat. Så jag stod i köket nästan hela dagen. Maten blev i alla fall god. Toast skagen till förrätt, oxfilé med potatisgratäng och hemmagjord pepparsås till varmrätt och vitchokladpannacotta med apelsinöverdrag till efterrätt. Barnen som hade klivit upp klockan fem på morgonen blev trötta av sig själva och somnade tidigt. Men innan det hann vi skicka upp två ljuslyktor i luften. Redan klockan tio var jag ganska utslagen och gjorde allt jag kunde för att förlora när vi spelade monopol, så att jag skulle få vila. Tolvslaget skålades in med min älskling, pappa och Karin. Sen gick vi ut och kollade på fyrverkerierna som sköts runt omkring. 
 
Idag åkte de hem och vi ska väl inte göra så mycket. Jag måste plugga en stund och städa undan lite. Imorgon har jag och André varit tillsammans i fem år, så vi får väl se om vi hittar på något mysigt då. 
 
 

RSS 2.0