vad gör vi? NU KÖR VI!

Vädret är awesome, känslan är awesome, jag är awesome och dagen är awesome. För om någon timme drar jag på peaceandlove!!!

peaceandlove imorgon

Nu är jag så otroligt rastlös så ni anar inte. Vill bara åka till peaceandlove på en gång. Men får vänta tills imorgon.
Jag har förändrats en del på ett år!

manda <3 minis

Jag och Minis kände för att posera och ta lite fina kort på midsommar.

farmors 70-årsfest



mot farmor

Nu åker jag med resten av släkten och firar min söta farmor på 70-årsdagen.
Såhär ser jag ut:
Vit kavaj - mormors
Linne - hm
shorts - levi´s
Och ja, jag har ont i mitt knä. Därav bandaget.

midsommarafton

Jag hade en jättebra midsommarafton med släkten. Vi åt gott, spelade kubb och på kvällen åkte jag, Robin och Emilia ut på sjön med båten.


bloggpaus

Nu tar jag en fet bloggpaus. Idag åker jag som sagt till Hästberg och firar midsommar med kusiner, farmor och farfar. Sen efter det kan jag kanske hinna med ett inlägg på måndagen. Vi får se. För sedan kommer jag vara på peaceandlove i en vecka, och då tänker jag fanimej inte blogga. Wiiii.

bästa vännerna

Har haft en asbra dag med mina kära vänner! Tess och jag vaknade runt klockan 1 och drog sedan ner på stan med Cissie. Sen har vi bara varit hemma hos mig och planerat lite inför peaceandlove och haft det mysigt. Snart ska packa iordning lite, för imorgon åker jag till Hästberg och firar midsommar där med släktingar.
Cissie and moi

vill utomlands

Dagen har bestått av storstädning och chill. Tills kvällen då jag gick ner till koppis och kollade på fotboll med Tess och Sara. Fotbollen var tråkig, men sällskapet var bra. Sedan åkte vi med Umut till Max och smaskade goda saker. Nu är Tess här och ska även övernatta. Det blir gosigos det.
bild från teneriffa

new in från hm

Helorange klänning - 50 kr, mönstrad klänning - 100 kr, linne - 50 kr

dagens

Har varit ner på stan med mamma och syster. Det råkade inhandlad två långklänningar och ett linne, oops. Även en engångskamera till peace&love och ett par örhängen.
Nu har jag färgat håret på fifi och ikväll ska jag nog hänga med vänner.


Kavaj
mormors, shorts levi´s, tröja gina tricot, skärp mammas

Muffins med färska bär



Ingredienser:
2 ägg
1/4 (60 g) strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 (90 g) vetemjöl


Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Ställ muffinsformarna av papper i muffinsplåtens fördjupningar. Vispa ägg och socker i cirka 19 minuter till en tjock vit smet. Tillsätt vaniljsockret. Sikta ner mjölet i en annan skål två gånger och sikta sedan ner mjölet i äggblandingen och rör om. Fördela smeten i peppersformarna och grädda cirka 12 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera mer en provsticka i mitten på muffinsen. Lägg över på galler att svalna. Toppa med bär och dofta över florsocker.

Jag gjorde dessa enkla muffins för att jag nästan inte hade några ingredienser hemma. Och istället för att bara göra dem efter recept, hade jag i lite smält mörk choklad som jag hade hemma.


tagga

Ni fattar inte hur taggad jag är inför p&l va? Helt galet, vill att det ska vara den här veckan ju! Och Isabelle Lundström du ska gå, bara så du vet :)
Bilder från förra året då jag verkligen inte ser ut som jag gör nu! 

Hallihallå

Hej alla läsare. Här sitter inte den vanliga bloggaren Amanda för tillfället utan en helt okänd person (nejdå) Vi har precis färgat varandras hår och det var ju ingen match för mig eftersom det bara var att kleta in all färg och ruffsa runt, lämnade istället allt grovjobb åt Amanda som fick dra ut slingor ur min fina mössa och sen färga. Men nu är det äntligen urtvättat och klart och vi blev så jävla snygga(!!!!!!!!!!!!) så nästa gång ni ser oss så kommer ni förmodligen ramla eller eventuellt skrika för att ni aldrig sett nå snyggare. Lite info bara.
Vad vi mer har gjort idag är att gå till "stan" för att fika, prata och vara allmänt mongo. Sen beslutade vi ju oss för att gå ner till Willys för att köpa hårfärg så vi tog en prommis dit och sen tillbaka hem. Lite motion på söndagseftermiddagen, så nu sover vi gott ikväll då.
Nej nu orkar ni säkert inte läsa mer av mitt pladder, trodde väl det!
Vi hörs när vi hörs pusspuss
Från The One And Only Isabelle


Ni får ett smakprov! Enjoy....


fotograf-amanda

Bröllopet igår var så sjukt roligt så ni anar inte! Det var uppträdanden, brudgummen sjöng för bruden och det var massor med trevligt folk. Jag är väldigt glad över att jag fick vara med och fota allting!

iväg på bröllop

Nu ska jag iväg på bröllop och även fota det. Därför kommer jag inte skriva nå mer idag.
Såhär ser jag ut

från isfolket

Böcker kan verkligen beskriva ens känslor så himla rätt. Isfolket hjälper mig genom så sjukt mycket. Att läsa böckerna får mig att tänka till och drömma mig in i en annan värld.
"Så svårt det är att vara förälskad, tänkte hon. Att slitas mellan hopp och förtvivlan. Att tvinga sig till resignation, för att i nästa ögonblick rivas upp igen av ett leende av ömhet och samförstånd. Att se honom samman med andra, höra hur lätt han pratar med alla. Att inte få säga något, inte få fråga om vad han står eller ens nämna något om sina egna känslor."



prommis

Nu drar jag ut på en uppfriskande promenad med Minis :)
Haha gammal bild på oss två!

har man tråkigt så har man

Och en fråga! Varför är alltid håret perfekt när det inte behöver vara det?

sommartjejen


jobbtjejen

Jag fick visst inte så mycket sommarlov som jag hade trott och ärligt talat så är jag nöjd med mina jobb. Nu på lördag ska jag agera bröllopsofotgraf, några dagar vecka 28 fick jag lite hoppa in jobb i en kompis mammas butik och sedan det här som kommunen fixade på ett boende för dementa i tre veckor. Det kommer bli en bra sommar och jag känner mig sjukt nöjd.

old

Jag och Agnes är sånna jävla kärringar förstår ni! Igår gick niorna ut högstadiet och festade väl därför till lite. Då får jag och Agnes för oss att vi ska gå ner på stan och kolla, för att se hur fulla och härjiga dom är. Haha, så där går vi i mjukiskläder och snackar lite med fältarna. Irene sa det "har ni blivit så gamla så ni bara går ner och kollar"? Haha.
Nu ska jag ta en dusch, sedan krypa ner i fåtöljen och läsa tills Emilia slutar jobbet!

jobb i sommar :D

Fan vad glad jag är! Vaknade av att en kvinna ringde och frågade om jag ville ha ett jobb. Det var några som hade tackat nej, så då fick jag jobbet. Wiiiii!

ka(tastrof)ffe

Min söta pappa väckte mig med frukost på sängen. Negativt är att jag spelade sims hela natten och jag är så sjukt trött. Och vet ni? Kaffemaskinen funkar inte. Pa-pa-pa-paniiik. Men min som sagt söta pappa försöker laga den nu.


kläderna hjälper mig

Dagen började nere på stan med Issa och Agnes. Sedan hämtade Lollo och Julia upp oss, så vi åkte till jägarnäs, snackade skit och jag frös.
Jag sa åt mig själv att jag inte fick, men idag på stan kunde jag inte låta bli. Så jag köpte den här skjortan. Jag blev så kär! Det är nämligen så att om jag mår dåligt blir jag lycklig av kläderna.

ner på stan, idag igen

Just i denna sekund vill jag verkligen ha en cykel. Jag har kört min till Falun och jag skulle ha lånat Cajsas nu. Men jag glömde att ta nyckeln. Så det är bara att traska ner på stan idag igen. Ska nämligen fika, idag igen. Men med Agnes och Issa denna gång :)
Nu ska jag duscha och innan jag går tänker jag lägga mig på våran sköna säng på altanen och läsa.
"jag vill ha en cykel" :(

ner på stan

Nu drar jag ner på stan, höj!

ut i solen

Nu ska jag gå ut och bli brun, halv tre drar jag mig sedan ner mot stan för en fika med lilla Madeléne :)

vart är min närspray?

Jag får panik, för jag hittar inte min närspray! Så då kommer jag bli helt igenpluggad inatt. Helvetes bajs. Med snuvan bjuder jag i alla fall på två bilder jag tog idag. (Oredigerade)

hundläger

Nu är jag hemma efter en helg i sommarstugan. Min låtsasmamma hade hundläger så jag följde väl med.

Jag kan inte prata med dig när du tittar bort.
Snälla ge mig två sekunder innan du ger upp.
Kan vi inte vara nära bara en minut.
Är det nu, nu som det tar slut?
Fast du inte lyssnar vet jag att du hör ändå och
jag vill hinna säga allting innan jag ska gå.

Letar efter nått att säga som kan ändra allt,
nått mer än det jag redan sagt.



movie

Har kollat på studenterna i Ludvika idag och ikväll blir det väl bara lugnt för min del.
Här har ni en film från kabarén!

tomt

Nu när jag äntligen har mitt sommarlov som jag har tjatat om så länge känner jag mig bara tom. Jag ska erkänna att jag ibland kan bli både irriterad och trött på klassen. Men just nu känner jag verkligen hur mycket ni betyder för mig. Flera veckor utan er kommer jag helt enkelt inte klara av. Jag behöver er i mitt liv tjejer! Sommarlovet kommer kännas tomt, men jag ska fan försöka njuta så mycket jag kan.









Hur kan man undgå att tycka om dessa alltså? Men som sagt så saknar vi Hansson!

SOMMARLOV

Äntligen är mitt efterlängtade sommarlov här!! Ska dock inte firas på något sätt ikväll, istället ska det städas och packas. För imorgon åker jag till Ludvika och stannar i en vecka.

Uppträdandet idag var asroligt. Första föreställning gick inte superbra och publiken var ganska lam ;) Men på andra föreställningen var det så sjukt roligt att dansa. Det var studenterna som kollade då och publiken hade mycket med drag, vilket man kanske kan förstå.


Flamenco, danstvåorna


Benjamin dansar salsa, Hedvig och Edvin




Higher Ground, grymma klassen och jag


Musikettorna


Haha nummerpresentation, teatertvåorna ;)


Bön, danstvåorna

vår-kabaré

Jag har så mycket smink på mina ögon så att jag tror att de kommer ha träningsvärk imorgon, haha. Känns inte helt rätt på sommaren heller. Men kabaré idag då och det ska bli roligt att dansa inför hela skolan. Få visa för dem vad vi faktiskt håller på med i veckorna.


älskade klass

Kom precis hem från genrepet.









Alla utom Hansson, som vi önskar lycka till nere i Polen :)

sista skoldagen

Trött, varm tjej precis hemkommen från sista skoldagen. Vi gick lite tipspromenad ner till stranden och sen låg vi kvar där. Jag är bara hemma en snabbis nu, för sedan åker jag till skolan och har genrep med publik inför kabarén imorgon. Kommer bli askul att äntligen få stå på scen igen!


shorts - hm, linne - gina tricot, skärp - mammas, väska - hm


start me up

Inte många dagar kvar i skolan, så därför åker jag nu dit för lite dans och städa ur mitt skåp.



Shorts - Levis, sönderklippt tröja - hm, skor - converse

sommardag

Sitter i stugan med familjen och André. Har haft det asbra med sol, bad och god grillad mat hela dagen.

juni

Nu när vi är inne i juni och allt så är det väl underbart att lyssna på den här låten!

flummiga naglar

Piffade till mina naglar lite och provade båda min nya nagellack.


pynta buren

Håller på att städa lite innan jag åker iväg i några dagar. Så jag passade även på att pynta min bebis bur med björklöv, pinnar och kottar. Så hon kan hålla sig sysselsatt när jag är borta.





fin kväll

Kom precis hem jao, from a chillkrök jao. Hemma hos Linnea blev det grillning och så kom det lite folk. Sen åkte vi soffa ner till stan. Ja ni hörde rätt, vi åkte soffa. Satte på skateboards under soffan och gled fram med grabbarna. Sedan åkte vi bil och nu är jag hemma. Ska äta köttbullar och kolla på greys anatomy.

Bilder får ni när Linnea har skickat dem eller lagt ut dem på facebook.

kände för att vara lite ego

Har nyss gjort mig iordning lite, för snart drar jag hem till Linnea och spenderar kvällen där.





muffins

Apelsinsmakande muffins




Ingredienser
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1/2 tsk bikarbonat
2/3 dl strösocker
1 1/4 dl apelsinsaft
rivet skal av 1 apelsin
3 msk solrosolja
1 1/2 tsk vitvinsvinäger

Garnering:
100 g mörk choklad, hackad
1 dl vispgrädde
dekorationer i form av silverkulor

Gör såhär:
Sätt först ugnen på 180 grader. Ställ muffinsformarna av
papper i muffinsplåtens fördjupningar.

Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och socker i en skål. Häll
över i en större skål och gör en fördjupning i mitten.

Blanda apelsinsaft, apelsinskal, olja och vinäger i en kanna
och häll ner i de torra ingredienserna. Rör snabbt ihop och häll
smeten i papperformarna. (Smeten är ganska kladdig så ta
hjälp av en slev eller en sked om det behövs.)

Grädda cirka 15 minuter tills muffinsen rest sig och har stelnat
på toppen. Kontrollera att de är klara med en provsticka. Lägg
över på ett galler att svalna.

Lägg chokladen i en ugnsfast form. Värm grädden i en kastrull,
men låt den inte koka. Häll grädden över chokladen.
Låt stå i 5 minuter och rör ihop till en slät kräm. Låt svalna
ytterligare i 5-10 minuter tills krämen är tjock och blank.
Fördela den sedan över muffinsen.

Strö över silverkulorna.


Spindelnät




Ingredienser:
1 1/4 dl farinsocker
1 1/4 dl solrosolja
2 ägg
rivet skal av 1 citron
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel

Garnering:
150 gram vit choklad, hackad
25 gram mörk choklad, hackad

Gör såhär:
Sätt först ugnen på 180 grader. Ställ muffinsformarna i plåtens
fördjupningar.

Häll upp sockret i en skål och krossa eventuella klumpar med
baksidan av en gaffel. Slå sedan i olja och äggen. Vänd ner
riven citron. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en skål och häll
sedan ner det i smeten och rör om.

Skeda över smeten i papperformarna och grädda ca 18 minuter
tills muffinsen rest sig. Kontrollera att de är klara med hjälp
av en provsticka. Lägg över på galler att svalna.

Lägg den vita och mörka chokladen i varsin skål. Smält i mikrougn
eller över en kastrull med sjudande vatten. Låt svalna något och
skeda sedan över den vita chokladen på muffinsen.

Klipp en bit smörpapper och forma en strut. Häll mörk choklad
i struten och klipp ett litet hål längst ut på strutens spets.
Gör först en klick mitt på muffinsen och ringla sedan tre ringar
runt klicken. Ta en provsticka och dra försiktigt från chokladklicken
i mitten och ut några gånger så att det bildas ett spindelnät.

bakdags

Nu ska jag sätta igång och baka lite, då familjen åker till ställdalen imorgon och stannar till måndag. Mormor och morfar kommer vara där och det kommer bli riktigt mysigt.

Här är pysslet jag gjorde igår. Klippte fransar på en tröja som har tillhört både min syster och mamma. Så nu var det väl dags för min tur.
Jag älskar att det finns lite virkat i den och färgen är underbar.


nattpyssel

Kvällen spenderades med Cissie, Sara och Simon! Blev lite bilåkande till affären och ner till vattnet. Nu är jag hemma ensam och känner för lite pyssel. Ja, jag vet att klockan är halv ett mitt i natten. Men det är just då jag älskar att pyssla och greja. Tror faktiskt att jag ska städa lite på mitt rum till och med.


s&c

Nu drar jag ner på stan med Cissie och Sara!

festival-inspiration

Jag är så himla lycklig idag! Vi har inga arbeten kvar i skolan och nu är jag ledig i fem dagar. När jag sedan kommer tillbaka till skolan har vi endast tre dagar och det kommer bestå av dans. Sen är det sommarlov, fattar ni eller? Det kommer bli så jävla underbart!

Är hemma nu, sitter och laddar inför Peace&love. Det är inte ens en månad kvar, så jag känner att jag måste börja planera outfits. I know, jag är knäpp. Men jag är alltid sån.












RSS 2.0