4 veckor

Idag har jag och Adrian haft besök av hans kusin och tremänning och deras mammor. Jag bjöd på fika och Adrian fick en pyjamas och en skallra. Idag blir han fyra veckor också, tiden går så himla fort. 
 
 
 

Höstklädesinspo

Mysiga koftor, halsdukar och stickade tröjor är det bästa som finns på hösten.
 
 

höstinspo

Jag kommer nu höstinspirationsbomba bloggen. Det börjar bli så fina färger ute och jag börjar verkligen få till myskänslan. André tycker dock inte om att lägga pengarna på t.ex inredning. Men den ljusrosa färgen i vardagsrummet känns bara så fel nu. Jag vill istället byta ut gardiner och kuddar osv till en varm lila färg. Tror inte att han har något val hehe. 
 
 

Mamma och Vera

Mamma och Vera har nu varit på besök och vi har haft det jättemysigt. Dom åkte hem igår och efter det åkte vi upp till Antonia och Stefan. Blev kvar och kollade på fångarna på fortet och en film. 
 
 

4615 gram

Idag har vi varit på bvc igen. Nu väger han 4615 gram och är 54,5 cm lång. Han har alltså gått upp 600 gram på 1,5 vecka. Efter bvc åkte vi hem och pojkarna sov en stund medan jag passade på att städa och nu väntar en fläskpannkaka i ugnen. Ikväll kommer mamma och Vera hit, wiii!
 
 

nike

Igår när André slutade jobbet åkte vi in till Kramfors och köpte nya skor. Ett varsitt par Nike Lunarglide 6. André köpte dock inte rosa som det är på bilderna, det gjorde jag. Sen svängde i förbi hos Antonia och Stefan och fikade och umgicks. 
 
 

Första dagen ensamma

Idag är Andrés första dag på jobbet sen Adrian föddes och Adrian blir tre veckor, tiden går så fort. Nu får vi i alla fall klara oss själva på dagarna. Vi började dagen med att bada Adrian, sen en promenad i höstsolen, sen passade jag på att baka bröd när Adrian låg ute i vagnen och sov. Nu längtar vi efter papsen och väntar på att han ska komma hem.
 
 
 

Tokiga

Igår var vi i stugan och firade Antonia och Robin som fyllde år i onsdags. Jag hade det supertrevligt. Vi myste framför en brasa med ostbricka och trevligt sällskap. André och Robin badade i sjön också med våtdräkt, tokiga som dom är. Sen värmde dom sig i bubblet. 
Idag har Andrés moster, kusin och kusinbarn varit här och tittat på Adrian. 
 

hösten kommer

Jag var precis ute på en promenad med min fina familj. Jag älskar vädret, när det är lite svalare i luften, höstfärgerna börjar komma fram och man får klä på sig mysiga kläder. Vår lillprins är fortfarande lite dålig i magen. Men alla barn har ju sina skrikperioder på något vis. Det är bara det att hans skrikande har gjort honom så himla hes. Han sover som vanligt på nätterna i alla fall och just nu ligger han ute på altanen i vagnen och sover efter promenaden. 
Jag älskar hösten när man kan börja tända ljus på kvällarna och det gjorde jag går. André och Adrian tyckte inte att det var lika kul när det blev för varmt inne, så vi fick blåsa ut dem efter ett tag. 
 
 

mina pojkar <3

Den här natten fick vi sova hela natten och Adrian verkar må mycket bättre. Idag har vi varit och skrivit på papper för Andrés faderskap, så nu är det klart också. Nu ska jag bara skicka in papper på hans namn. Efter att vi hade varit på stan kom vår granne Marléne över och fikade. Mycket trevligt och bra att vi äntligen tog tag i det. 
 
 

jobbig natt

Adrian har haft det jobbigt inatt, så ingen av oss har fått mycket sömn. I vanliga fall vaknar han och äter vid två och fem, men nu har han mest skrikit hela natten. Han verkar må bättre nu i alla fall. Vi har legat i sängen och gosat hela dagen och han har sovit en bra stund nu. Tror nog att det var magen som spökade inatt. Men vi har köpt minifom och sempers magdroppar, så vi hoppas på att det blir bättre. 
 
 

kusinerna

Igår åkte vi till Sofie och Robin så Adrian fick träffa sin kusin Lovis. Snacka om att det är skillnad på dem. Inte så konstigt heller eftersom det skiljer 6,5 månad. Ska bli så kul att se dem växa upp tillsammans! 
 
Idag har vi varit på BVC. Han har nu gått upp till 4035 gram och är 53,5 cm lång. Han har alltså gått upp 400 gram på en vecka. Han växer på sig bra. Allt annat såg också bra ut. 
Efter BVC åkte vi och hälsade på Sofie och Lovis igen. Nu är vi hemma och Philip ska sova här inatt, så ikväll ska vi bara mysa framför idol. 
 
 

Morfarn och Karin

Pappa och Karin kom hit i fredags och fick träffa Adrian. Vi tog det ganska lugnt. Tog en liten promenad och kollade idolprogrammet på kvällen. De åkte igår igen och efter det tog vi det ganska lugnt. Idag ska vi och rösta, viktigt tycker jag. Man borde ta vara på chansen när man faktiskt får vara med och tycka till. Sen ska vi umgås med svärföräldrarna hade vi tänkt.
 
 

Gaser i magen

Vår lilla prins är lite gnällig för tillfället. Han har gaser i magen och problem att få ut dem. Men jag har sökt runt lite på internet på vad man kan göra för att lindra det och få ut dem. 
 
- Mata varannan timme eller mer sällan. Det står att han kan få ett sugbehov om han har ont i magen och då bara vill äta för att lindra smärtan. Så man ska försöka få tiden att gå mellan måltiderna.
 
- Pausa och rapa. Jag ska pausa i ätandet och rapa honom innan han får fortsätta äta. Och han ska helst rapa flera gånger. 
 
- Jag har på 1177.se hittat en magmassage man ska göra två gånger om dagen för att få ut gaserna på honom. HÄR hittar ni den.
 
- Jag ska pumpa ut den första mjölken (då jag har väldigt mycket mjölk), eftersom den första mjölken är tunnare och om han bara får den kanske han inte blir helt mätt. Pumpar jag ut den första mjölken är det lättare för honom att hinna få i sig den fetare mjölken. 
 
- Jag ska amma två gånger i rad på samma bröst, också för att vara säker på att han får i sig den fetare mjölken. 
 
 
 

BVC

Igår var BCV här och vägde Adrian. Hans födelsevikt var 3575 gram, i onsdags vägde han 3330 gram och igår hade han gått upp igen till 3620 gram. Så vikten är som den ska och han äter som han ska. Igår verkade han dock ganska orolig hela dagen, fick liksom aldrig ro till att sova riktigt och åt små, små mängder med väldigt korta mellanrum. Idag är det bättre, nu har han sovit en bra stund, vilket jag tycker är bra. Han är ganska kletig i ena ögat också, men det har jag läst om och BVC sa det igår att det kan vara trånga tårkanaler på nyfödda. Det enda man kan göra är att torka med vatten och bomullstussar utifrån och in mot näsan och massera tårkanalen lite försiktigt. 
 
Snart kommer Andrés farmor och farfar hit och hälsar på Adrian. 
 

Hjärtat <3

 
 

Minis på besök

Igår kom Emilia äntligen hit och fick gosa med Adrian. På kvällen åkte vi till stugan och firade Philip som fyllde 14 år. Vi fick god mat och tårta. 
Idag har vi varit på stan en sväng och tittat lite. Vi stötte på svärföräldrarna på stan så det blev en fika också. 
 
 
 

Kissproblem

Känner för att skriva av mig lite om något som folk inte alls har pratat om med mig under graviditeten. Alla har hela tiden sagt att alla besvär släpper så fort han är ute. Nu är ju inte det riktigt sant. Det är klart att man förstår att man kommer vara mörbultad och slut i kroppen. Men att det skulle göra så här fruktansvärt ont att kissa, det trodde jag inte. Alla säger att det lindrar att stå i duschen och spola vatten samtidigt. Men jag tror jag ska avlida varje gång. Gruvar mig nå otroligt för att gå och kissa och jag vet ju själv att man helst inte ska dra ut på det. Men det blir lätt så att jag gör det. Vill grina varje gång. Är det någon som har något annat tips än duschen så får ni gärna säga till? Jag bara längtar tills kisseriproblemen är över! 
 
 
 
 

Mobilbilder

Idag har vi tagit vår första promenad med vagnen och varit i Kramfors och hälsat på Adrians gammelmormor. 
 
 

PKU-prov

Nu är vår pojke tre dagar gammal och vi är så stolta över honom. Igår var vi på återbesök på sjukhuset och tog PKU-provet. Han var så himla duktig, när hon stack nålen i handen på honom sa han inte ett knyst, han låg bara och tittade på mig. Sen när doktorn undersökte honom låg han och bara och tittade. Han är en väldigt lugn pojke och två av tre nätter har han sovit nästan hela nätterna. 
 
I tisdags var Adrians farmor och farfar här och hälsade på också, han fick en korg med massor med fina saker. Och imorgon kommer gudmor Emilia hit och gosar, det ser vi fram emot!
 
 
 
 

Förlossningsberättelse

Ja vad ska man säga. Vi lever i vår egen lilla bubbla här hemma, därför jag inte har varit så engagerad att svara när folk skriver och ringer. Men det kanske ni förstår. Jag ska sakta men säkert börja höra av mig nu. Jag kan liksom inte sluta titta på miraklet som ligger här bredvid mig. Han är så underbar och har dom gosigaste kinderna i världen. Det går inte att beskriva hur underbart det är. 
 
Förlossningsberättelse:
Som ni har läst så började värkarna i söndags klockan 5 på morgonen. Hela dagen skiftade det mellan 15 minuter och 4 minuter. Klockan åtta på kvällen, ringde André till förlossningen och vi fick åka in. När vi kom dit fick jag superont och började spy. Så rätt vad det var hade dom bytt kläder på mig, stuckit massa nålar i mig och tagit in en säng till André. Dom pausade mina värkar under natten så att jag skulle få sova, för att jag var så utmattad. 
Dagen efter kom förlossningsarbetet igång på riktigt 07:00 och jag var då 4 cm öppen. Vid halv nio fick jag sterila kvaddlar. För er som inte vet vad det är så är det sterilt vatten som sprutas in under huden, det gjorde galet ont när som sprutade in det, men det fungerade bra. En stund senare fick jag lustgas som också fungerade bra. André var ett superbra stöd, så himla lugn och omtänksam. Inte för att jag kommer ihåg så mycket. Kommer inte ens ihåg att André hade lovat mig ben&jerrys glass, som tur var hade han själv inte glömt det, så han köpte det idag ;) Halv tolv fick jag börja krysta och det finns väl egentligen inte så mycket att säga om det. Jag försökte fokusera mer på att ta i än att skrika. Så jag blundade och var så tyst jag kunde vara när jag krystade. Höll emot och tog i med armarna också, den träningsvärken som jag har idag har jag aldrig haft. 12:05 var han i alla fall ute och fick ligga på mitt bröst. Alla känslor kom på en gång och jag började gråta, han var så himla underbar. Han vägde 3575 gram och var 50 cm lång, vår Adrian Juhani Maximus <3 
 
Vi fick åka hem samma dag. Vi skulle nämligen fått dela rum med några andra och jag kände att jag ville spendera första natten med min familj ensamma. Dessutom var jag pigg och mådde bra efter förlossningen, barnmorskan sa själv att jag såg så fräsch ut. Jag är inte direkt den som oroar mig, jag känner liksom att jag och André kommer känna av vad som är bäst för våran son. Så 8 timmar efter födseln fick vi åka hem.
 
 
 

RSS 2.0