Halloween

Idag är det halloween och det kommer i år inte firas så halloweenigt. Vi ska bjuda svärföräldrarna på middag idag, så jag håller på och förbereder vitchokladpannacotta. Adrian ligger och sover i vagnen efter en promenad. Är så skönt nu när han har börjat sova längre perioder på dagarna. Han blir inte lika gnällig då. Jag ska snart hoppa i duschen och göra mig iordning. Det blir alltså en väldigt lugn halloween. Men kommande år vill jag nog fixa halloweenfester för barnen. 
 
 

ointressant om städning

Idag fick jag för första gången efter förlossningen ett sånt där ryck som jag brukade få minst en gång i veckan förut. Jag blev helt galet städsugen. Så jag har nu torkat av alla ytor i hemmet, plockat undan och tvättat. Imorgon ska jag fortsätta med att dammsuga och torka golven. Dom som känner mig (förutom mina föräldrar) vet att jag tycker om att städa. Var väl som alla andra ungdomar när jag bodde hemma. Det är inte kul att göra saker när man bli tillsagd och det var speciellt inte kul att städa sitt rum. När jag sen bodde i en egen lägenhet ett tag storstädade jag en gång i veckan Och när jag och André först blev tillsammans brukade jag städa hans rum när jag var där på helgerna. Jag bodde ju hos André och hans föräldrar ungefär ett halvår efter studenten också och då plockade jag nästan varje dag undan i köket innan svärföräldarna kom hem från jobbet. Antonia brukade fråga mig om hon kunde få lite energi av mig när jag fick mina städryck. Fast jag vet ju att hon själv kan få det ibland ;) 
Jag tycker väl helt enkelt att det är jobbigt när det är stökigt, blir till och med på dåligt humör och det var jobbigt i slutet av graviditeten, då jag inte hade nå energi. Nu verkar det ju i alla fall som att det har kommit tillbaka, skönt! Detta blev ett otroligt ointressant inlägg om städning. Men nu vet ni hur min städsituation ser ut, om någon undrade haha. 
 
 

naken framför brasan

Igår tod familjen en lång promenad i det fina vädret. Sen spelade André bandy med sin lillebror ett tag. Efter promenaden fick Adrian bada och ligga naken framför brasan ett tag, det tyckte han om. Det som är mysigt med att vintern kommer snart är alla tända ljus och brasa och att julen närmar sig. På kvällen åkte vi hem till Sofie och Robin och umgicks lite. Killarna spelade tv spel och vi gosade med barnen. 
 
 
 

Lugn dag

Adrian har varit glad och nöjd hela dagen, vilket har varit skönt. Började dagen framför tvn i ungefär en timme, sen har han mest legat och jollrat för sig själv. Efter att André slutade jobbet åkte vi och veckohandlade. Skönt det med för Adrian sover alltid under hela handlingen. Nu myser vi i soffan med lite popcorn. 
 
 

höst i vardagsrummet

Bytte färg från rosa till lila i vardagsrummet. Känns lite höstigare.
 
 
 

Hofors

I Hofors firade vi min morfar som fyller 70 år i november. Började hemma hos mamma och Vera, sen åkte vi på restaurang och åt trerätters. Jag, André och Adrian sov sen hos Sofia och åkte hem dagen efter. 
 

Ludvika

Efter nästan en vecka i Dalarna hamnade bloggen i bakgrunden, ska ta igen lite nu. Vi började i Ludvika hos pappa och Karin. Där fick vi under dagarna träffa de flesta i min familj och mina vänner. Emilia var nöjd att vi var där och träffade oss varje kväll efter jobbet. Kul att Shala, Alex och Issa fick träffa honom också. En kväll åt vi middag med farmor och farfar. 
 
 
 

 
 
 

Till Ludvika

Adrian är en liten grinolle för tillfället. Har varit gnällig hela dagen. Funderar nästan på om det är min mjölk som han inte blir nöjd av. Han har inte sovit någonting, inte ens när han ligger i famnen. Vi provade att ge ersättning nu och han blev nöjd på en gång. Jag har ju mjölk, så jag förstår inte vad det är för fel. 
Imorgon åker vi i alla fall till Ludvika. Får hoppas att han håller sig lugn i bilen. Vi kommer i alla fall stanna många gånger efter vägen så han får lite närhet och får sträcka på sig. Jag håller på och packar för fullt, är lite grejer som ska med. Att en sån liten människa kan behöva så mycket saker. 
 
 

middagsgäster

Igår var Sofie, Robin och Lovis här på middag och kollade på idol. Det var lika mysigt som alltid att umgås med dem. 
Har de senaste dagarna haft galet ont i halsen när jag har svalt och märkte igår att jag fått en blåsa på handen. Läste då på internet att man som vuxen kan få höstblåsor och då brukar man ha ont i halsen och några enstaka blåsor på kroppen. Kollade i i munnen/halsen också och har blåsor där. Jag har aldrig haft höstblåsor innan, så det är ju inte så konstigt att jag blev smittat av Adrian. Känns som att det börjar bli bättre nu i alla fall efter att ha fått sova en hel natt. André tog Adrian hela natten<3
 
 

utslag

I helgen var min syster och systerdotter här på besök och det var himla mysigt. Men det märktes på Evelina att hon var lite svartsjuk, hon har ju alltid haft både sin mamma och moster för sig själv. 
Idag var vi på bvc på läkarbesök. Han väger nu 5425 gram och är 57 cm lång, vår stora kille. Och allt annat såg också bra ut. Han har dock lite blåsor på kroppen och dom trodde först att det var hormonutslag, men dom var lite stora så då ändrade dom sig till höstblåsor. Men det går ju över så småningom. Efter bvc gick vi på stan med Sofie och Lovis, åt på subway och gick och handlade på dollarstore. 
 
 
 
 

jabadabado

Så himla fin serie med leksaker från jabadabado. Får nog bli några av våra julklappar till Adrian.
 
 

Amanda 40 år

Tydligen så verkar det som att jag är 40 år enligt någon anonym kommentar på bloggen. Men det är ingen fara, jag tar det nästan som en komplimang. För alla är vi olika och det är det här livet jag har valt att leva. Jag anser inte att man behöver vara 40 år för att städa sitt hus och baka bullar och laga mat till sin familj. Har man ett hus/hem måste man städa, vem vill bo i en svinstia? Är man sugen på bullar, ja då bakar man, för att det är gott. Dessutom har jag alltid älskat att baka. Och har man en familj måste man ta hand om den.
När jag bodde nere i Dalarna var det lite annorlunda. Jag har festat, varit på festresor med vänner och festivaler om det nu är det man måste göra för att räknas som ung. Men jag känner mig färdig med det. Jag känner inte att jag behöver leva kvar i en värld som inte längre är för mig bara för att känna mig ung. Jag känner mig ung ändå, jag är en ung mamma och förhoppningsvis kommer jag ha ett långt och lyckligt liv med min familj. Jag har dessutom fortfarande mina underbara vänner kvar, även fast vi inte festar tillsammans. Vi ska ner till Dalarna senare den här månaden och jag ska träffa flera av dem då. Jag har egentligen ingenting att bevisa. Det här fick istället bli ett inlägg med lite nostalgibilder. Jag har haft det galet roligt och jag kommer fortsätta att ha det galet roligt fast på ett annat sätt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Smile

Min goa lilla kille har börjat le jättemycket nu. Speciellt på morgonen. 
Idag kommer min syster och systerdotter hit och hälsar på över helgen. Blir första gången Adrian får träffa sin moster och kusin. Ska bli så himla mysigt. 
 
 
 

taggad till tusen

På måndag smäller det, på måndag ska jag börja ta tag i den här kroppen som är katastrof just nu. Det är inte bara att jag inte är nöjd med hur jag ser ut. Jag har heller ingen ork. Jag har gjort det förr och jag kan göra det igen. Jag vet ju själv att bara jag bestämmer mig så klarar jag det. Jag ska ta långa promenader med Adrian och vagnen. Och maten har jag redan fixat till. Riktig mat, hembakat bröd osv. Nu är det bara alla godsaker som ska bort. 
 
 

pysseldag

Idag har André varit pappaledig som han kommer vara varje onsdag nu ett tag. Vi har städat huset lite, plockat i garderober och bakat bullar. Det har varit så tråkigt väder ute, så vi gjorde det till en pysseldag. Och Adrian har varit lugn och sovit nästa hela tiden.
 
 
 

i fredags

Efter dåligt bloggande ett tag tänkte jag ta tag i det igen. I fredags var familjen i Kramfors. Först var vi med Sofie och Lovis och hälsade på Andrés och Sofies mormor. Sen spenderades kvällen hemma hos Sofie och Robin. Rasmus och Philip var där också. Vi åt tacos, kollade idol, åt marängsviss till efterrätt och killarna spelade tv-spel. 
 
 

familjen <3

Jag är så himla lycklig och lever min dröm. Så länge jag kan minnas har jag velat bli en mamma och det vet alla som känner mig. Ett tag trodde jag inte ens att jag aldrig skulle träffa kärleken. När alla mina vänner hade pojkvänner och jag alltid var det tredje hjulet. Men så dök André upp i mitt liv och jag var så förvånad över att någon ville ha mig, så jag fick nypa mig i armen varje dag för att försäkra mig om att jag inte drömde. Tillsammans har vi nu skapat denna underbara krabat. Jag visste inte att man kunde vara så här lycklig och känna så här mycket kärlek för någon. Jag får än en gång nypa mig i armen och kolla så jag inte drömmer. Jag älskar min underbara familj och jag kommer göra allt för att ni ska må bra <3 
 
 

datenight

Igår skaffade vi barnvakt i några timmar så vi kunde åka ut och äta bara jag och André och ha datenight. Det var supermysigt men vi saknade Adrian. Vi kollade på en film hemma själva också, sen skyndade vi oss och hämtade honom ;)
Idag fyller min fina vän 20 år och Adrian blir en månad. Jag önskar Amanda en superbra dag än en gång.
 
 
 

RSS 2.0