muffins

Apelsinsmakande muffins




Ingredienser
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1/2 tsk bikarbonat
2/3 dl strösocker
1 1/4 dl apelsinsaft
rivet skal av 1 apelsin
3 msk solrosolja
1 1/2 tsk vitvinsvinäger

Garnering:
100 g mörk choklad, hackad
1 dl vispgrädde
dekorationer i form av silverkulor

Gör såhär:
Sätt först ugnen på 180 grader. Ställ muffinsformarna av
papper i muffinsplåtens fördjupningar.

Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och socker i en skål. Häll
över i en större skål och gör en fördjupning i mitten.

Blanda apelsinsaft, apelsinskal, olja och vinäger i en kanna
och häll ner i de torra ingredienserna. Rör snabbt ihop och häll
smeten i papperformarna. (Smeten är ganska kladdig så ta
hjälp av en slev eller en sked om det behövs.)

Grädda cirka 15 minuter tills muffinsen rest sig och har stelnat
på toppen. Kontrollera att de är klara med en provsticka. Lägg
över på ett galler att svalna.

Lägg chokladen i en ugnsfast form. Värm grädden i en kastrull,
men låt den inte koka. Häll grädden över chokladen.
Låt stå i 5 minuter och rör ihop till en slät kräm. Låt svalna
ytterligare i 5-10 minuter tills krämen är tjock och blank.
Fördela den sedan över muffinsen.

Strö över silverkulorna.


Spindelnät




Ingredienser:
1 1/4 dl farinsocker
1 1/4 dl solrosolja
2 ägg
rivet skal av 1 citron
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel

Garnering:
150 gram vit choklad, hackad
25 gram mörk choklad, hackad

Gör såhär:
Sätt först ugnen på 180 grader. Ställ muffinsformarna i plåtens
fördjupningar.

Häll upp sockret i en skål och krossa eventuella klumpar med
baksidan av en gaffel. Slå sedan i olja och äggen. Vänd ner
riven citron. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en skål och häll
sedan ner det i smeten och rör om.

Skeda över smeten i papperformarna och grädda ca 18 minuter
tills muffinsen rest sig. Kontrollera att de är klara med hjälp
av en provsticka. Lägg över på galler att svalna.

Lägg den vita och mörka chokladen i varsin skål. Smält i mikrougn
eller över en kastrull med sjudande vatten. Låt svalna något och
skeda sedan över den vita chokladen på muffinsen.

Klipp en bit smörpapper och forma en strut. Häll mörk choklad
i struten och klipp ett litet hål längst ut på strutens spets.
Gör först en klick mitt på muffinsen och ringla sedan tre ringar
runt klicken. Ta en provsticka och dra försiktigt från chokladklicken
i mitten och ut några gånger så att det bildas ett spindelnät.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0