internationella kvinnodagen

Här kommer mitt lilla inlägg om den Internationella kvinnodagen, som jag redan nu känner på mig att det inte kommer bli så litet.

För hundra år sedan,  den 8 mars 1910 instiftades den internationella kvinnodagen av den internationella socialistiska kvinnokonferensen. Syftet var att kräva rösträtt för kvinnor och att förena kvinnor från arbetarklassen. Idag är internationella kvinnodagen en dag som feministiska rörelser världen över använder för att fira framgångar och landvinningar och då man samlas för att samla kraft i kampen för kvinnors rättigheter och frihet.
Så skriver dom på ung vänsters hemsida om denna dagen.  

Jag tycker att man verkligen ska fira den här dagen och vara glada över att kvinnorna fick den här chansen att faktiskt ta del i samhället, vilket dom inte hade förr i tiden.

Idag i skolan har jag fått höra av nästan varenda kille att, "varför får inte vi ha en egen dag då?" och varenda en klagar på att jag är feminist. Vad är det att klaga på? Är det inte bara bra att jag vill göra någonting åt det samhället som vi lever i idag? Är det inte bra att någon vågar stå för sina åsikter och att den personen vill ändra på det? Nej, för det är någonting alla andra måste klaga på, tack vare att dom antingen inte har några egna åsikter eller så vågar dom väl bara inte stå för dom. Klart att ni får hata feminister om ni vill det, men tro inte att vi hatar män. För det gör vi absolut inte, vi hatar bara dom dåliga sakerna som ni kan göra. Och absolut, vi kan också göra riktigt dåliga saker och dem ska man också ta tag i och ändra på. Så ta tag i samhället och gör någonting åt det, för annars så kan ingenting ändras.

Jag tror inte heller att någonting kommer fungera att ändra på innan männen inser att dom måste ge oss den plats som dom har tagit ifrån oss och höja våra löner så att vi också kan tjäna pengar precis som dom. Så män, lyssna på mig nu, vi behöver er för att kunna agera. 
Tack!

/a


Kommentarer
Postat av: abra, feministen

hallå!!!!? jag står för mina åsikter ang. feminism

2010-03-09 @ 18:59:25
URL: http://abrakadabrra.blogg.se/
Postat av: Anonym

kvinnor är grymma

2010-03-09 @ 22:32:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0